Най-Добри Телевизори Samsung 2023

Телевизорите на Samsung са едни от най-добрите в бранша и марката винаги предлага нови и актуализирани версии на най-продаваните си телевизори всяка година. Телевизорите на Samsung са известни със своите ясни цветни изображения, функционално и лесно за използване дистанционно управление, което винаги ги позиционира една крачка пред конкурентите.

Въпреки това, при голямото разнообразие от налични опции за телевизори Samsung е трудно да се ориентирате кой е най-подходящия за вас.

За да ви помогнем да изберете подходящия Samsung телевизор, прекарахме десетки часове в проучване на различни модели телевизори, четене на технически характеристики и мнения на клиенти. Резултатът е нашият списък с 10-те най-добри телевизори Samsung, които са отбелязани в таблицата по-долу.

най-добри телевизори Samsung

Най-Добри Телевизори Samsung 2023

Наръчник за покупка на най-добрия телевизор Samsung

Когато правите важна покупка, например нов телевизор, може да е полезно да купите от добре позната марка. Фактът, че дадена компания съществува от много време, ви убеждава, че влагате парите си на разумно място.

В света на широкоекранните телевизори марката Samsung заема челно място на пазара. Този производител на електроника предлага за продажба всякакви модели телевизори, което със сигурност ви позволява да намерите такъв, който да отговаря на вашите нужди.

Ние от BestReviews извършваме подробни проучвания във всяка продуктова категория, включително телевизорите на Samsung. Нашите тестове и анализи ни предоставят данни за задълбочено разбиране на предимствата и недостатъците на даден продукт. Превръщаме тази информация в наши ръководства за покупка, като се гордеем, че предоставяме на читателите си информацията, от която се нуждаят, за да направят разумни покупки.

ЕКРАНИ

Samsung предлага няколко различни варианти на екрана. Всеки от тях поддържа по-високо ниво на визуално качество в сравнение с предишния модел. Дори и с по-ограничен бюджет обаче можете да се сдобиете със солиден телевизор. Технологията на екрана може да е малко по-стара, но все пак ще е страхотна.

Нека разгледаме видовете екрани, които се предлагат в телевизорите на Samsung.

Crystal UHD

Това е начинът, по който Samsung представя 4K LED телевизорите. Въпреки, че не включва най-новите и най-модерни технологии в дизайна си, тези модели се предлагат в широк диапазон от размери. Те поддържат HDR функция и притежават възможностите на Smart TV.

QLED

QLED телевизора използва изключително малки частици във всеки LED пиксел. Това позволява на телевизора да демонстрира естествена цветова гама, забележимо дълбоки нива на контраст и по-плавно движение.

NEO QLED

Обикновените QLED телевизори използват стотици малки LED светлини, за да осветят дисплея си. Телевизорът NEO QLED разполага с хиляди още по-малки светодиоди, които позволяват по-високи нива на контрол на яркостта, по-ярки бели и по-дълбоки черни тонове, както и реалистични нива на детайлност.

РЕЗОЛЮЦИИ

Телевизорите на Samsung се предлагат с няколко различни опции за резолюция. Обикновено хората искат най-високата максимална разделителна способност, която могат да си позволят. Причината е съвсем ясна: повече пиксели осигуряват картина с кристално качество.

  • 1080p/720p: Тези две по-стари телевизионни резолюции се състоят от 1920 x 1080 и 1280 x 720 пиксела и са известни съответно като Full-HD и HD. Въпреки че по онова време те са били новаторски, Samsung вече произвежда малко от тези телевизори. Тези модели не разполагат с функциите и яснотата на картината на вариантите с по-висока разделителна способност.
  • 4K: Налични във всякакъв размер и проектирани така, че да се възползват напълно от най-новите функции и технологии, 4K Ultra HD телевизорите са не само визуален стандарт, но и най-разнообразните телевизори, предлагани на пазара. Дисплеят 4K осигурява четири пъти повече детайли от телевизора Full HD, както и първокласни кинематографични технологии като 4K HDR, Dolby Atmos и интелигентни функции.
  • 8K: Идеята за картина, която е два пъти по-ясна и цветна от 4K, звучи почти като магия. Въпреки това реалните филми, телевизионни предавания и видеоигри с резолюция 8K са изключителна рядкост в момента. Нещо повече, телевизорите QLED 8K са изключително скъпи. В този момент смятаме, че по-добрият подход е да инвестирате в качествен 4K смарт телевизор Samsung. За в бъдеще е добре да следите състоянието на 8K телевизорите, съдържанието и технологиите.

Технологии на Samsung

Samsung предлага няколко по-нови технологии за екрани, които осигуряват на потребителите по-добро зрително изживяване. Нека разгледаме няколко от различните опции за екрани, които ще имате на разположение от Samsung.

  • Smart TV: Почти всеки телевизор, произведен от Samsung, поддържа смарт технология и достъп до голяма библиотека от популярни приложения за стрийминг. Това включва Netflix, Apple TV и Disney+. Платформата Tizen на Samsung може да не е толкова известна, колкото Roku или Android, но е особено удобна за потребителите.
  • Гласов контрол: Потребителите могат лесно да прескачат между колекцията си от приложения, за да намерят конкретни филми и телевизионни предавания. За това може да помогне удобният гласов контрол, задвижван от Amazon Alexa, Hey Google и собствения цифров асистент на Samsung Bixby.
  • HDR: HDR, или High Dynamic Range, е технология, която позволява на телевизорите на Samsung да показват забележимо по-високи нива на контраст между светли и тъмни изображения, както и по-живи цветове при възпроизвеждане на HDR съдържание. Притежаването на HDR смарт телевизор си заслужава за геймърите, които искат да получат максимума от своите конзоли. Всеки, който харесва първокласни стрийминг приложения, също със сигурност ще го оцени.

Имайте предвид, че производителите на телевизори имат навика да променят общите термини за телевизионни технологии, когато ги интегрират в собствената си гама телевизори. Samsung не прави изключение от това. Например Quantum HDR е термин, въведен от Samsung за иновативната им линия телевизори, които съчетават висококонтрастната яснота на HDR с изключително малките пиксели, използвани в дисплеите QLED. Резултатът е цялостно по-ярко и по-живописно зрително изживяване.

Цени

Общо правило за телевизорите е, че колкото по-голям е екранът, толкова по-скъпо е устройството. Въпреки това цените продължават да падат непрекъснато. Преди десет години 40-инчов HD телевизор щеше да ви струва 2000 лева. Сега обаче можете да закупите 60-инчов 4K телевизор на почти същата цена.

Под 1000 лева

В този достъпен ценови диапазон можете да намерите добра оферта за 4K телевизор с диагонал до 58 инча. Въпреки че евтините телевизори на Samsung може да не разполагат с всички най-нови функции, те са солидно изработени и имат по-ясна картина от някои от по-големите модели на по-малките марки.

От 1000 до 2000 лева

Всеки телевизор от този ценови клас е достойна инвестиция за всеки, който се нуждае от по-голям модел, красив дисплей за игри и/или Netflix и колекция от иновативни функции като HDR 10, реалистична цветова гама с технология quantum dot и ярък QLED дисплей.

Над 2000 лева

Най-скъпите телевизори на Samsung са предназначени за хора, които се нуждаят от кинематографичен дисплей за своята всекидневна или домашно кино. Премиум технологиите на телевизорите, като например 8K резолюция и Neo QLED дисплей, може да си заслужават инвестицията за отдадените любители на забавленията.

Често задавани въпроси

Имам нужда от телевизор за игра на видеоигри. Какви характеристики трябва да търся?

Независимо дали предпочитате Nintendo Switch или Xbox Series X, ще се възползвате максимално от нов телевизор, който включва бърза честота на опресняване и ниска латентност за по-плавен геймплей, както и поглъщащи технологии като Dolby Atmos аудио и HDR.

Какво е динамично пространствено аудио?

Тази вълнуваща функция прожектира звук от телевизора спрямо позицията му на екрана. Например, ако гледате състезателен автомобил, който се движи по дисплея отляво надясно, динамичният пространствен звук на телевизора ще прокара рева на двигателя от двете страни на дисплея, докато той преминава покрай вас.

Колко важен е широкият зрителен ъгъл?

Това зависи от ситуацията. Ако купувате телевизор за личен домашен център за забавление, в който има един или двама зрители директно пред екрана, това няма никакво значение. Ако обаче се нуждаете от голям телевизор за всекидневна с множество места, разпръснати из цялата стая, телевизорът с широк зрителен ъгъл е абсолютно необходим.

Bestreviews
Logo