Най-Добри Телевизори Samsung 2024

Телевизорите Samsung са едни от най-добрите в бранша и марката винаги предлага нови и актуализирани версии на най-продаваните си телевизори всяка година. Телевизорите на Samsung са известни със своите ясни цветни изображения, функционално и лесно за използване дистанционно управление, което винаги ги позиционира една крачка пред конкурентите.

Въпреки това, при голямото разнообразие от налични опции за телевизори Samsung е трудно да се ориентирате кой е най-подходящия за вас.

За да ви помогнем да изберете подходящия Samsung телевизор, прекарахме десетки часове в проучване на различни модели телевизори, четене на технически характеристики и мнения на клиенти. Резултатът е нашият списък с 10-те най-добри телевизори Samsung, които са отбелязани в таблицата по-долу.

най-добри телевизори Samsung

Най-Добри Телевизори Samsung 2024

Наръчник за покупка на най-добрия телевизор Samsung

Когато правите важна покупка, например нов телевизор, може да е полезно да купите от добре позната марка. Фактът, че дадена компания съществува от много време, ви убеждава, че влагате парите си на разумно място.

В света на широкоекранните телевизори марката Samsung заема челно място на пазара. Този производител на електроника предлага за продажба всякакви модели телевизори, което със сигурност ви позволява да намерите такъв, който да отговаря на вашите нужди.

Ние от BestReviews извършваме подробни проучвания във всяка продуктова категория, включително телевизорите на Samsung. Нашите тестове и анализи ни предоставят данни за задълбочено разбиране на предимствата и недостатъците на даден продукт. Превръщаме тази информация в наши ръководства за покупка, като се гордеем, че предоставяме на читателите си информацията, от която се нуждаят, за да направят разумни покупки.

ЕКРАНИ

Samsung предлага няколко различни варианти на екрана. Всеки от тях поддържа по-високо ниво на визуално качество в сравнение с предишния модел. Дори и с по-ограничен бюджет обаче можете да се сдобиете със солиден телевизор. Технологията на екрана може да е малко по-стара, но все пак ще е страхотна.

Нека разгледаме видовете екрани, които се предлагат в телевизорите на Samsung.

Crystal UHD

Това е начинът, по който Samsung представя 4K LED телевизорите. Въпреки, че не включва най-новите и най-модерни технологии в дизайна си, тези модели се предлагат в широк диапазон от размери. Те поддържат HDR функция и притежават възможностите на Smart TV.

QLED

QLED телевизора използва изключително малки частици във всеки LED пиксел. Това позволява на телевизора да демонстрира естествена цветова гама, забележимо дълбоки нива на контраст и по-плавно движение.

NEO QLED

Обикновените QLED телевизори използват стотици малки LED светлини, за да осветят дисплея си. Телевизорът NEO QLED разполага с хиляди още по-малки светодиоди, които позволяват по-високи нива на контрол на яркостта, по-ярки бели и по-дълбоки черни тонове, както и реалистични нива на детайлност.

РЕЗОЛЮЦИИ

Телевизорите на Samsung се предлагат с няколко различни опции за резолюция. Обикновено хората искат най-високата максимална разделителна способност, която могат да си позволят. Причината е съвсем ясна: повече пиксели осигуряват картина с кристално качество.

  • 1080p/720p: Тези две по-стари телевизионни резолюции се състоят от 1920 x 1080 и 1280 x 720 пиксела и са известни съответно като Full-HD и HD. Въпреки че по онова време те са били новаторски, Samsung вече произвежда малко от тези телевизори. Тези модели не разполагат с функциите и яснотата на картината на вариантите с по-висока разделителна способност.
  • 4K: Налични във всякакъв размер и проектирани така, че да се възползват напълно от най-новите функции и технологии, 4K Ultra HD телевизорите са не само визуален стандарт, но и най-разнообразните телевизори, предлагани на пазара. Дисплеят 4K осигурява четири пъти повече детайли от телевизора Full HD, както и първокласни кинематографични технологии като 4K HDR, Dolby Atmos и интелигентни функции.
  • 8K: Идеята за картина, която е два пъти по-ясна и цветна от 4K, звучи почти като магия. Въпреки това реалните филми, телевизионни предавания и видеоигри с резолюция 8K са изключителна рядкост в момента. Нещо повече, телевизорите QLED 8K са изключително скъпи. В този момент смятаме, че по-добрият подход е да инвестирате в качествен 4K смарт телевизор Samsung. За в бъдеще е добре да следите състоянието на 8K телевизорите, съдържанието и технологиите.

Технологии на Samsung

Samsung предлага няколко по-нови технологии за екрани, които осигуряват на потребителите по-добро зрително изживяване. Нека разгледаме няколко от различните опции за екрани, които ще имате на разположение от Samsung.

  • Smart TV: Почти всеки телевизор, произведен от Samsung, поддържа смарт технология и достъп до голяма библиотека от популярни приложения за стрийминг. Това включва Netflix, Apple TV и Disney+. Платформата Tizen на Samsung може да не е толкова известна, колкото Roku или Android, но е особено удобна за потребителите.
  • Гласов контрол: Потребителите могат лесно да прескачат между колекцията си от приложения, за да намерят конкретни филми и телевизионни предавания. За това може да помогне удобният гласов контрол, задвижван от Amazon Alexa, Hey Google и собствения цифров асистент на Samsung Bixby.
  • HDR: HDR, или High Dynamic Range, е технология, която позволява на телевизорите на Samsung да показват забележимо по-високи нива на контраст между светли и тъмни изображения, както и по-живи цветове при възпроизвеждане на HDR съдържание. Притежаването на HDR смарт телевизор си заслужава за геймърите, които искат да получат максимума от своите конзоли. Всеки, който харесва първокласни стрийминг приложения, също със сигурност ще го оцени.

Имайте предвид, че производителите на телевизори имат навика да променят общите термини за телевизионни технологии, когато ги интегрират в собствената си гама телевизори. Samsung не прави изключение от това. Например Quantum HDR е термин, въведен от Samsung за иновативната им линия телевизори, които съчетават висококонтрастната яснота на HDR с изключително малките пиксели, използвани в дисплеите QLED. Резултатът е цялостно по-ярко и по-живописно зрително изживяване.

Цени

Общо правило за телевизорите е, че колкото по-голям е екранът, толкова по-скъпо е устройството. Въпреки това цените продължават да падат непрекъснато. Преди десет години 40-инчов HD телевизор щеше да ви струва 2000 лева. Сега обаче можете да закупите 60-инчов 4K телевизор на почти същата цена.

Под 1000 лева

В този достъпен ценови диапазон можете да намерите добра оферта за 4K телевизор с диагонал до 58 инча. Въпреки че евтините телевизори на Samsung може да не разполагат с всички най-нови функции, те са солидно изработени и имат по-ясна картина от някои от по-големите модели на по-малките марки.

От 1000 до 2000 лева

Всеки телевизор от този ценови клас е достойна инвестиция за всеки, който се нуждае от по-голям модел, красив дисплей за игри и/или Netflix и колекция от иновативни функции като HDR 10, реалистична цветова гама с технология quantum dot и ярък QLED дисплей.

Над 2000 лева

Най-скъпите телевизори на Samsung са предназначени за хора, които се нуждаят от кинематографичен дисплей за своята всекидневна или домашно кино. Премиум технологиите на телевизорите, като например 8K резолюция и Neo QLED дисплей, може да си заслужават инвестицията за отдадените любители на забавленията.

Как телевизорите Samsung се сравняват с други марки

Солидно цялостно представяне: Телевизорите на Samsung са изключително универсалени, като се справят еднакво добре с различни области на действие, включително играене на игри или гледане на филми. Повечето модели осигуряват завладяващо изживяване благодарение на солидното възпроизвеждане на цветовете, безпроблемните смарт функции и цялостната отлична работа.

Практически всички нови телевизори Samsung предлагат достъпна 4K резолюция на екрана, което означава, че можете да получите възможно най-ярките детайли. Освен това телевизорите Samsung от високия клас се предлагат и с опции за 8K резолюция за още по-добро качество на изображението. Докато много конкуренти все още налагат високи цени за Ultra HD резолюция, Samsung я прави по-достъпна за средния потребител.

Samsung предлага три основни категории типове дисплеи: Crystal UHD, QLED и Neo QLED. Линията Crystal UHD е добра за обикновения потребител, но при нея липсват първокласни функции като променлива честота на опресняване и обикновено е ограничена до 60Hz честота на движение. Ако сте очаквали плазма, за съжаление никой вече не произвежда плазмени телевизори. Така че вече няма да можете да изберете плазмен телевизор.

QLED TV и Neo QLED TV са първокласните опции на Samsung. Те се конкурират директно с OLED телевизора на LG, въпреки че все още не го побеждават. Както QLED TV, така и Neo QLED TV използват т.нар. технология Quantum Dot, за да подсилят цветовете и да създадат по-добро качество на картината като цяло. Много от тези модели могат да бъдат намерени в 75-инчови телевизори.

Премиум гейминг функции: Samsung е една от първите големи марки телевизори, които включват в своите продукти функции за игри от следващо поколение. Независимо дали сте състезател или обикновен геймър, телевизорът на Samsung е отличен избор, който ще ви осигури най-доброто гейминг изживяване.

Практически всички модели от висок клас и много модели от базово ниво разполагат с геймърски спецификации като променлива честота на опресняване, съвместимост с FreeSync и невероятно ниско входно закъснение. Много от тях предлагат и автоматичен режим на игра, който разпознава кога сте включили игровата си конзола. Автоматичният режим за игри превключва телевизора на конфигурация с ниска латентност, така че да не се налага да променяте настройките ръчно.

Надежден и удобен за потребителя интерфейс: Samsung използва собствена операционна система, наречена Tizen OS, за смарт функции и достъп до интернет. С операционната система Tizen OS получавате цялостно изживяване, което ви държи свързани с любимите ви услуги за стрийминг.

Tizen OS на Samsung предлага богат избор от приложения и смарт функции, сравними с тези на други конкуренти като LG.

Въпреки че смарт телевизорите на Samsung предлагат собствен гласов асистент, наречен Bixby, те са съвместими и с водещи системи за гласово управление като Google Assistant и Amazon Alexa. В дистанционното управление на телевизора е разположен микрофонът за гласови команди.

Като цяло не можете да сгрешите с интелигентните функции на телевизора Samsung, особено ако нямате външно стрийминг устройство, което да използвате за гледане на Netflix или сърфиране в интернет.

Защо трябва да купите телевизор Samsung

Когато купувате нов телевизор, множеството налични опции може да ви затруднят. Ако искате да се осъвремените, за да се сдобиете с най-новите технологии, но не искате да харчите толкова много пари, за да си купите нещо като LG OLED телевизор, тогава Samsung QLED или Neo QLD е отличен избор.

Ако просто е време да замените остарелия телевизор с нещо, което предлага 4K резолюция, тогава Crystal UHD моделите на Samsung могат да бъдат солиден избор. Те предлагат надеждна цялостна производителност и качество на картината, но в крайна сметка не се различават много от стандартните опции за 4K телевизори от други популярни марки телевизори.

Бихме ви препоръчали да закупите 4K телевизор Samsung, ако е на разпродажба и отговаря на бюджета ви.

Колко време ще издържи един телевизор Samsung?

Телевизорите на Samsung са добре изработени и трябва да издържат дълго време. Разбира се, както и при другите телевизори, точният срок на експлоатация на вашия телевизор Samsung може да варира в зависимост от това колко го използвате. Експерти от бранша, като тези от Visual LED, твърдят, че трябва да очаквате от 60 000 до 100 000 часа от вашия LED телевизор.

Samsung има отлична репутация за надеждност и дълъг живот, така че би трябвало вашия телевизор да издържи дълго време. Все пак не забравяйте, че ако държите телевизора включен на максимална яркост през целия ден, общата продължителност на живота му ще бъде по-кратка. Освен това, ако използвате максимални настройки през цялото време, няма да получите най-енергийно ефективния телевизор.

Често задавани въпроси

Заслужава ли си да се купуват 8K телевизори на Samsung?

8K телевизорите на Samsung предлагат изключително качество на картината, точност на цветовете и голямо количество първокласни функции, които със сигурност ще впечатлят дори най-запалените ентусиасти. В сравнение с конкуренцията Samsung предлага по-добра стойност и достъпност в категорията 8K. Все пак имайте предвид, че все още няма много собствено 8K съдържание, което прави 8K телевизорите не толкова изгодни, когато се вземат предвид техните ултрависоки цени.

Каква е разликата между UHD и QLED?

UHD означава Ultra High Definition (ултрависока разделителна способност) и се отнася до разделителната способност на екрана на телевизора. QLED е съкращение от Quantum LED и се отнася за типа панел на телевизорите Samsung. Повечето телевизори Samsung предлагат UHD разделителна способност, но не всички телевизори Samsung предлагат типа панел QLED.

На кои марки са по-добрите телевизори – Samsung или LG?

И Samsung, и LG са съпоставими по отношение на производителността и качеството на картината, стига да разглеждате базовите модели. Въпреки това OLED вариантите на LG са сред най-добрите телевизори, които се предлагат на пазара днес. Ако искате нещо по-достъпно от OLED телевизор, което все пак предлага много допълнителни първокласни функции, тогава няма да сгрешите с линията QLED или Neo QLED на Samsung. Тези телевизори използват квантов процесор, за да подобрят мащаба на съдържанието и да създадат звездно качество на картината, което трудно може да бъде надминато.

Валери Маринов
Валери Маринов

Валери Маринов е страстен почитател на новите технологии и с постоянен стремеж към изследването на постоянно развиващия се свят на иновациите. С богатия си опит в изготвянето на съдържателни статии и изчерпателни ревюта на продукти, той се отличава с комбинация от експертни познания и отдаденост. Благодарение на неутолимото любопитство към новите технологии и стремеж към съвършенство, Валери се стреми да предоставя съдържание, което не само информира, но и вдъхновява. Изчерпателните му статии и ревюта предоставят на читателите ценна информация за най-новите постижения в областта на технологиите. С богат опит като създател на съдържание и анализатор на тенденциите в света на новите технологии, той се е утвърдил като авторитетен глас в технологичната общност. Неговият ангажимент за прозрачност и почтеност гарантира, че читателите могат да разчитат на неговите ревюта за безпристрастна и надеждна информация.

Bestreviews
Logo