Най-Добри Хладилници Side By Side 2024

Искате да се информирате кои са най-добрите хладилници side by side?

Хладилниците Side by Side се превърнаха в популярен потребителски избор за съвременните кухни и все повече домакинства се насочват към покупката на такъв уред.

Днес повечето водещи марки предлагат доста богат избор от хладилници side by side, което в известна степен затруднява избора на подходящия модел за вашето семейство. След като определите бюджета си, следващата стъпка е да установите основните характеристики, които могат да бъдат най-подходящи за вашата кухня.

Много хора харесват хладилниците side by side заради техните диспенсери за вода и лесното конфигуриране на рафтовете. Ако обичате по всяко време да разполагате с лед или студена вода, хладилниците Side-by-Side са правилният избор.

Подобно на всички различни видове хладилници, хладилниците side by side се предлагат в различни размери, така че не забравяйте да измерите внимателно пространството в кухнята си, за да се уверите, че хладилникът, който разглеждате ще пасне на мястото, където искате да го поставите.

За да ви помогнем да решите дали хладилник side by side е най-подходящ за вас, прекарахме десетки часове в проучване на различни модели, четене на спецификации и мнения на доволни клиенти. Резултатът е нашият с 10-те най-добри хладилници side by side, отбелязани в таблицата по-долу.

най-добри хладилници side by side

Най-добри хладилници side by side 2024

Ръководство за покупка на хладилници Side-by-Side

Хладилниците Side-by-Side са популярни заради стилния си дизайн, голямото пространство във фризера и съхранението на храната на нивото на очите. Когато пазарувате хладилник тип „side-by-side“, някои от най-важните фактори включват:

 • Марка
 • Капацитет
 • Дълготрайност
 • Енергийна ефективност
 • Функции
 • Цена
 • Възможности за съхранение

Марка

Когато купувате нов хладилник, е важно да намерите надеждна марка. Ето някои от най-надеждните марки, които продават хладилници side-by-side:

 • Samsung
 • Beko
 • LG
 • Bosch
 • Whirlpool
 • AEG
 • Gorenje
 • Electrolux

Капацитет

Едно от първите неща, на които трябва да обърнете внимание, когато обмисляте покупка на хладилник тип „side-by-side“, е неговият капацитет, който определя колко храна може да се съхранява наведнъж. Хладилниците с голям капацитет – или тези с повече от 21 кубически фута – са идеални за големи семейства и за тези, които съхраняват много храна наведнъж. По-малките семейства, самотните хора и двойките могат да изберат хладилник с по-малък капацитет, за да спестят място и пари.

Дълготрайност

Дълготрайността на хладилника е от ключово значение, тъй като искате той да ви служи дълги години. Ако се поддържат правилно, хладилниците side-by-side трябва да издържат повече от десетилетие. Търсете модели със здрава конструкция и висококачествени материали, като например неръждаема стомана. Също така се информирайте за гаранцията на производителя на хладилника, тъй като тя може да доведе до по-голямо спокойствие в случай на повреда на уреда.

Енергийна ефективност

Търсете хладилници тип „side-by-side“, които са сертифицирани по програмата Energy Star, тъй като те са проектирани да бъдат по-енергийно ефективни и могат да помогнат за намаляване на сметките ви за електроенергия. Хладилниците Side-by-Side с автоматично размразяване и регулируем контрол на температурата също могат да помогнат за пестене на енергия.

Функции

Хладилниците Side-by-Side имат различни функции, които им помагат да се отличават от другите модели. Някои често срещани функции на хладилниците side-by-side включват:

 • Автоматично регулиране на температурата
 • Чекмеджета с регулируема влажност
 • Диспенсъри за лед и филтрирана вода
 • LED осветление
 • Wi-Fi свързаност

Съхранение и рафтове

Ако търсите креативни решения за съхранение на храна, помислете за модели с регулируеми рафтове, които могат да се преместват, за да поберат по-големи предмети. Някои модели се предлагат с плъзгащи се или сгъваеми рафтове. Рафтовете на вратите могат да бъдат полезни и за съхранение на често използвани продукти, като подправки и напитки.

Как да определите дали хладилникът Side-By-Side е подходящ за вас

При наличието на толкова много видове хладилници може да е трудно да се определи кой дизайн е най-подходящ за вашите нужди. Хладилниците Side-by-Side предлагат редица предимства, но имат и някои недостатъци. Ето някои от случаите, в които има смисъл да се купи хладилник тип „side-by-side“.

Имате тясна кухня

Хладилниците Side-by-Side са чудесни за спестяване на място в кухнята по хоризонтала. Обикновено те имат тънък дизайн, който се разширява вертикално с повече рафтове, което ви позволява да ги поберете в тесни пространства.

Искате повече място във фризера

Основното предимство на хладилниците тип „side-by-side“ е, че те обикновено предлагат повече място за замразяване в сравнение с хладилниците с горен фризер или с френски врати. Тъй като фризерите в моделите side-by-side имат собствени пълноразмерни врати, те са чудесни за съхранение на голямо количество месо, зеленчуци и други продукти.

Трудно стигате до фризера

За хората с по-нисък ръст или с физически увреждания може да е трудно да достигнат горната част на фризера в хладилник с горна част на фризера. При хладилниците с фризер в долната част също се налага да се навеждате, за да достигнете до продуктите. Хладилниците Side-by-Side поддържат храната на нивото на очите ви както в хладилника, така и във фризера, което позволява по-лесен достъп.

Не се нуждаете от допълнителен капацитет

Въпреки че има хладилници с голям капацитет, те обикновено не се отличават с повече пространство от другите модели. Обикновено моделът с горен или долен фризер има повече кубични футове от модела side-by-side.

Не се съобразявате с бюджета

Макар че има бюджетни варианти за хладилници side-by-side, те обикновено струват повече от подобни хладилници с горна част на фризера.

Не е необходимо да съхранявате обемни предмети

Поради тесния си дизайн хладилниците тип „side-by-side“ не са идеални за съхранение на големи продукти. Това обаче може да бъде заобиколено при моделите с регулируеми рафтове, които можете да премествате или премахвате, за да създадете повече вертикално пространство.

Често задавани въпроси

Как да подредите продуктите в хладилник тип „side-by-side“?

Когато подреждате в хладилник тип „side-by-side“, съхранявайте продукти като деликатеси и млечни продукти в долната част на хладилника, където температурата е най-ниска. Използвайте чекмеджетата за продукти, които се нуждаят от среда с висока или ниска влажност, като например плодове и зеленчуци. Вратите са чудесно място за бързодостъпни продукти, като подправки, напитки и предварително опаковани закуски. Ако използвате даден артикул често, дръжте го на средния рафт отпред, за да имате лесен достъп до него.

Каква е разликата между хладилник тип „side-by-side“ и хладилник с френски врати и фризер отгоре?

Подобно на хладилниците side-by-side, хладилниците с френски врати имат две врати, които се отварят навън, но вместо едната страна да е хладилник, а другата – фризер, и двете врати се отварят към хладилника. Фризерът е разположен отдолу в плъзгащо се чекмедже. Моделите с горна част на фризера имат две врати – една за хладилника и една за фризера – и фризерът се намира над хладилника. Фризерът има по-малко пространство от хладилника в моделите с горен фризер и с френски врати, докато хладилниците тип „side-by-side“ имат малко повече пространство за фризера.

Как се почиства хладилник тип „side-by-side“?

Когато почиствате какъвто и да е хладилник, най-добре е първо да извадите всички продукти, за да можете да избършете всеки рафт и отделение. Използвайте топла, сапунена вода, за да почистите вътрешността на хладилника при рутинни почиствания. Ако трябва да почистите трудни петна, използвайте универсален почистващ препарат или домашен разтвор, например бял оцет и сода за хляб.

Валери Маринов
Валери Маринов

Валери Маринов е страстен почитател на новите технологии и с постоянен стремеж към изследването на постоянно развиващия се свят на иновациите. С богатия си опит в изготвянето на съдържателни статии и изчерпателни ревюта на продукти, той се отличава с комбинация от експертни познания и отдаденост. Благодарение на неутолимото любопитство към новите технологии и стремеж към съвършенство, Валери се стреми да предоставя съдържание, което не само информира, но и вдъхновява. Изчерпателните му статии и ревюта предоставят на читателите ценна информация за най-новите постижения в областта на технологиите. С богат опит като създател на съдържание и анализатор на тенденциите в света на новите технологии, той се е утвърдил като авторитетен глас в технологичната общност. Неговият ангажимент за прозрачност и почтеност гарантира, че читателите могат да разчитат на неговите ревюта за безпристрастна и надеждна информация.

Bestreviews
Logo