Най-Добри Климатици 12-ки 2024

Търсите нов климатик 12-ка или най-точно казано с мощност 12 000 BTU?

Попаднали сте на правилното място.

Ние от BestReviews прекарахме часове в проучване на различни модели климатици 12-ки, четене на технически спецификации и мнения на клиенти. Резултатът е нашият списък с 10-те най-добри климатици 12-ки, които са отбелязани в таблицата по-долу.

климатици 12-ки

Най-добри климатици 12-ки за 2024

Какво представлява климатик с мощност 12 000 BTU

BTU (съкращение от „британски термични единици“) са стандартната форма за измерване мощността на климатиците.

Защо са важни BTU?

BTU ви показват каква е мощността на вашия климатик, което от своя страна ви показва колко голямо помещение може да охлади този климатик.

Закупуването на твърде мощен климатик е често срещана грешка при покупка.

По-мощния климатик ще охлажда помещението много бързо, това в никакъв слущай не е проблем, но покупката на такава машина струва много по-скъпо и не е съвсем рентабилно.

От друга гледна точка, това води до по-малко износване на климатика, защото му е необходимо много по-малко време за достигне желаната температура.

Ако закупите климатик с много малка мощност, несъбразено с обема на помещението, тогава ще е необходимо много време за достигане на желаната температура, претоварване на машината, което води и до по-кратък живот на климатика.

За да избегнете тези проблеми, преди да закупите климатик е важно да се събразите с обема на помещението, изложението, броя прозорци и дали има изолация на помещението.

Различни видове климатици 12-ки

След като сте прецизирали търсенето си до устройство с капацитет 12 000 BTU, вече сте го стеснили доста!

Основните разлики между различните климатици с мощност 12 000 BTU се изразяват в техните допълнителни функции, енергийна ефективност, ниво на шума и т.н.

По-долу ще разгледаме по-подробно всяко от тези съображения, така че четете, за да научите повече!

Как работи климатик 12-ка

Основната функция на климатици с мощност 12 000 BTU е същата като на всички други климатици, но с различен капацитет. Както беше споменато по-горе, основната разлика е в капацитета на охлаждане.

Това означава, че различните компоненти са същите като при по-маломощните устройства, просто тези агрегати са по-мощни, за да улеснят по-високия капацитет на охлаждане.

Какво да търсите в най-добрия климатик 12-ка

Дори след като сте се спрели на модел с мощност 12 000 BTU, има още няколко фактора, които трябва да вземете предвид, за да сте сигурни, че сте избрали правилния модел. Нека ги разгледаме:

  • Енергийна ефективност
  • Ниво на шум
  • Функции

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на прозоречните климатици се оценява чрез подходящо наречения коефициент на енергийна ефективност („EER“). EER показва колко BTU използва климатикът за всеки ват мощност. Колкото по-висок е EER, толкова по-ефективен е климатикът.

Устройствата, които отговарят на строги стандарти за енергийна ефективност, получават етикета Energy Star, така че ако сте потребител, който се грижи за околната среда, следете за този етикет.

Ниво на шума

Шумът е един от факторите, който твърде често се пренебрегва от купувачите, които пазаруват за първи път.

Нищо не ви кара да се съмнявате в покупката на климатик така, както прекомерният шум през деня (или още по-лошо – през нощта!)

Това е особено вярно, ако климатикът е предназначен за офис или спалня, където тишината е особено важна.

Всички климатици се измерват по децибелите („db“). Обикновено климатици работят в диапазона 45 – 60 db. Това е приблизително същото като бръмченето на хладилник или нормален разговор между приятели.

Функции

Производителите на климатици с мощност 12 000 BTU включват няколко допълнителни функции, за да отличат своя продукт.

По-долу са изброени някои от най-често срещаните характеристики, които вероятно ще срещнете.

Програмируем таймер

Програмируемият таймер или термостат ви позволява да настройвате вашия климатик да се включва или изключва, за да поддържа определена температура.

В допълнение към безпроблемния комфорт, тази функция ви помага да спестите от сметките за електричество.

Дистанционно управление

Тази проста функция може наистина да направи използването на климатика по-удобно (особено ако ви спестява необходимостта да ставате от леглото късно вечер!)

Предупреждение за филтриране

Предупреждението за филтър или индикаторът за мръсен филтър ще ви помогне да следите кога филтърът на климатика ви трябва да бъде почистен или сменен (ако не е за многократна употреба).

Валери Маринов
Валери Маринов

Валери Маринов е страстен почитател на новите технологии и с постоянен стремеж към изследването на постоянно развиващия се свят на иновациите. С богатия си опит в изготвянето на съдържателни статии и изчерпателни ревюта на продукти, той се отличава с комбинация от експертни познания и отдаденост. Благодарение на неутолимото любопитство към новите технологии и стремеж към съвършенство, Валери се стреми да предоставя съдържание, което не само информира, но и вдъхновява. Изчерпателните му статии и ревюта предоставят на читателите ценна информация за най-новите постижения в областта на технологиите. С богат опит като създател на съдържание и анализатор на тенденциите в света на новите технологии, той се е утвърдил като авторитетен глас в технологичната общност. Неговият ангажимент за прозрачност и почтеност гарантира, че читателите могат да разчитат на неговите ревюта за безпристрастна и надеждна информация.

Bestreviews
Logo