Най-Добри Мотофрези 2023

Възнамерявате да облагородите двора си или да засадите нови растения във вашата градина?

Най-добри мотофрези

Ще ви е необходима рохкава, дренирана почва, за да могат корените на растенията да се разпространят и да растат свободно, което ще ви даде хубава реколта или разкраси цветната ви градина. За да постигнете най-добър ефект без много усилия вие се нуждаете от мотофреза, един продукт, който ще ви спести време и усилия.

Предназначение

Мотофрезите са предназначени да раздробяват почвата, така че да е почти готова за да започнете да засаждате. Предлагат се в различни по големина размери и мощност, така че можете да изберете точния за вас вариант, в зависимост от почвата и площта на градината, която планирате да обработвате. Изборът е голям, както по-скъпи и качествени, така и такива от ниско бюджетния клас за хора с ограничени възможности.

Избор на мотофреза

Когато избирате мотофреза за вашата работа в двора, има няколко съществени функции, на които трябва да обърнете внимание. Това ще гарантира, че ще имате модел, който да отговаря на вашите нужди. Видът е важен, тъй като по-малките са леки за работа и са добри за съществуващи площи за засаждане с различни размери, докато по-големите са най-подходящи за разбиване на нов необработен терен. Ширината и дълбочината на култивиране са важни, защото това ще ви покаже каква площ мотофрeзата може да   обработи с всяко преминаване, което е особено важно за   обработка на големи площи или преминаване между съществуващи редове. Зъбците са металните части, които всъщност разбиват почвата, така че колкото повече има, толкова по-добре работи.

С най-добрите мотофрези можете да изкорените упоритите плевели и корени, тъй като мотофрезите използват въртящи се зъбци, които копаят и прекопават почвата ви. Но не всички мотофрези и култиватори са еднакви и е от значение какъв избор ще направите, каква сума искате да инвестирате, дали искате с бензинов двигател или електрическа фреза. Повечето фрези имат дълбочина на култивиране около 20-30 см, което е достатъчно за повечето домашни стопанства и градини.

Мощността е друг фактор при избора на добра фреза, като естествено е необходима повече мощност за по-плътни почвени зони. По-меката почва позволява да се обработва по-леко, така че можете да изберете мотофреза от по-ниския ценови клас или с по-малка двигателна мощност. Ръчните мотофрези са друга опция, която ви спестява пари, но това означава и повече физическа работа за обръщане на почвата.

В този материал ще разгледаме някои модели мотофрези с бензинови двигатели. И така, коя е най-добрата фреза за вашите нужди? Нека да разгледаме най-добрите опции по-долу.

На пазара се предлагат много устройства, всяко от тях има своите качества и специфики. Необходимо е да определите каква площ ще обработвате за да направите точният избор мотофреза за вашите нужди.

Кратко Представяне

·     Honda FG110

„Изключително здрава японска мотофреза от средният ценови клас“


·     AGT 5580 GP160

„Още една мотофреза от средният ценови клас с работна ширина от 56-83 см“


·     Ruris 701KS

„Висок клас мотофреза с мощен двигател за големи площи“


·     Bertolini 155

Мотофреза с добра производителност от бюджетния ценови клас“


·     Raider RD-T09

„Бюджетен клас мотофреза за вашата градина с работна ширина 60 см.“


Honda FG110

Honda FG110

Характеристики

 • Ширина на фрезоване – 23 см
 • Дълбочина на фрезоване – 20.3 см
 • Тегло – 13 кг
 • Лесно стартиране
 • Гаранция – 24 месеца 

Превъзходна мотофреза с висока производителност в твърда и мека почва.

Повечето мотофрези са предназначени за копаене или култивиране на почвата, а тази изпълнява и двете, благодарение на хибридните зъбци, които копаят и култивират, давайки ви най-доброто. Половината от ножовете са под ъгъл за копаене, докато другите ножове са под ъгъл за култивиране. Този специализиран дизайн успешно се справя с твърда почва, но без прекалено агресивно поведение в мека почва. Лесно се настройва за тесни пространства като се свалят външните ножове, което позволява да се обработват площи близо до растения и прегради.  

Разполага с четиритактов бензинов двигател Honda GX25 с обем 25.0 куб.м. и мощност 1.0 к.с.

AGT 5580 GP160

AGT 5580 GP160

Характеристики

 • Ширина на фрезоване – 80 см
 • Дълбочина на фрезоване – 30 см
 • Тегло – 73 кг
 • Лесно стартиране
 • Гаранция – 24 месеца 

Тази мотофреза е лесна и надеждна за употреба с всички основни функции. Оборудвана е със здрав четиритактов двигател Honda с обем 163 куб.см и мощност 5.5 к.с., задна скорост, което прави работата по-лесна.

Кожухът на трансмисията може да се сваля и е снабден с нипели за смазване, за по-дълъг живот на машината. Той е отличен избор за непрофесионални градинари и за клиенти, които държат на практичност и надеждност.  

Ruris Dac 6500K

Ruris Dac 6500K

Характеристики

 • Ширина на фрезоване – 56-83 см
 • Дълбочина на фрезоване – 29 см
 • Тегло – 80 кг
 • Лесно стартиране
 • Гаранция – 24 месеца 

Проектирана за обработка на площи между 300 и 3000 квадратни метра, тя може бързо да обслужва Вашата зеленчукова или овощна градина.

Мотофрезата DAC 6500K е оборудвана с мощен четиритактов двигател на General Engine, с обем 208 куб.см. и мощност 7 к.с., което е предпоставка за по-лесна поддръжка от всеки.  Скоростната кутия е с 3 предавки, 2 напред и 1 задна предавка, което дава предимство за намаляване на времето за обработване на земята. Това води до перфектно изкопаване на почвата и намаляване на разхода на гориво. Без много усилия могат да се обработват от 600 до 1000 кв.м. на час със разход на гориво от 1л/ч.


На тази мотофреза могат да бъдат прикрепени следните допълнителни аксесоари: плуг с бразда, разредител, адаптер за картофи, адаптер за копаене на почва, метални колела 3.00-6 или 4.00-8, гумени колела 4.00-8, ремарке с товар до 500 кг.

  
Моторната фреза DAC 6500K предлага  комфорт и бързина при обработване на почвата при най-ниски разходи.

Ruris 701KS

Ruris 701KS

Характеристики

 • Ширина на фрезоване – 56-83 см
 • Дълбочина на фрезоване – 29 см
 • Тегло – 85 кг
 • Лесно стартиране
 • Гаранция – 24 месеца 

Ако се нуждаете от машина с по-големи възможности, която може да работи като мотофреза и като култиватор RURIS 701KS е точният избор. Това е полупрофесионална мотофреза, предназначена за  сериозна селскостопанска работа в градини и полски култури с площи над 3000 кв.м.

Корпусът е устойчив на удари и механично износване.
За разлика от класическата моторна фреза, RURIS 701KS може да бъде оборудвана с обратен плуг поради здравината на скоростната кутия.
 
Корпусът не изисква специална поддръжка и може да се използва за всички почвени групи.
Той позволява използването на професионален плуг за оран на дълбочина 20 см – за есенна оран или други видове оран.

Естествено, тази мотофреза е с по-висока цена, но и възможностите и са по-големи. 

Мотофрезата е оборудвана с мощен четиритактов двигател на General Engine, с обем 208 куб.см. и мощност 7 к.с., което е предпоставка за по-лесна поддръжка от всеки.  Скоростната кутия е с 3 предавки, 2 напред и 1 задна предавка, което дава предимство за намаляване на времето за обработване на земята. Това води до перфектно изкопаване на почвата и намаляване на разхода на гориво. Без много усилия могат да се обработват повече от 1000 кв.м. на час със разход на гориво от 1л/ч.


На тази мотофреза могат да бъдат прикрепени следните допълнителни аксесоари: плуг с бразда, разредител, адаптер за картофи, адаптер за копаене на почва, метални колела 3.00-6 или 4.00-8, гумени колела 4.00-8, ремарке с товар до 500 кг.

Bertolini 155

Bertolini 155

Характеристики

 • Ширина на фрезоване – 22 – 32 – 46 см
 • Дълбочина на фрезоване – 20 см
 • Тегло – 27 кг
 • Лесно стартиране
 • Гаранция – 24 месеца 

Компактна мотофреза с добра производителност, подходяща за средно големи площи, с предназначение за подготовка и омекотяване на почвата.

Идеален за домашни градинари, които трябва да подготвят зеленчукови или цветни лехи за засаждане, този модел предлага отлична комбинация от управляемост и лекота на използване.

Бензиновият двигател EMAK K300H OHV с обем 80 куб.см. и мощност 2.4 к.с. е проектиран да ви осигури много мощност, когато имате нужда от нея най-много и е проектиран да бъде невероятно ефективен по отношение на горивото. Двигателят е достатъчно мощен, за да се справи с по-големи площи земя и ще работи усилено, за да ви гарантира, че ще постигнете страхотни резултати с минимални усилия.

Тази мотофреза е изключително удобна и лесна за използване, благодарение на нейното кормило, което има 3 вертикални позиции за регулиране, гарантиращи, че можете да намерите удобна работна височина, независимо от вашият ръст или сила. Две години гаранция от Bertolini ще ви гарантира спокойствие.

Raider RD-T09

Raider RD-T09

Характеристики

 • Ширина на фрезоване – 60 см
 • Дълбочина на фрезоване – 26 см
 • Тегло – 40 кг
 • Лесно стартиране
 • Гаранция – 24 месеца 

Мотофреза RAIDER RD-T09 е бюджетния клас и идеална за обработка на почвата в затворени парцели и малки лехи. Компактните размери и ширина на култивиране от 60 см. гарантират висока степен на маневреност по време на работа. Мощният бензинов двигател с обем 161 куб.см. и мощност от 4 к.с. ви помага да направите бърза и лесна обработка на земята.

Двигателят постига 3600 оборота в минута, което е напълно достатъчно, за да се справи перфектно със задачите си. Благодарение на здравата конструкция, съвременния двигател и лекото тегло вие можете да извършвате своята работа приятно и комфортно. Тази мотофреза е компактна, лесна и евтина за поддръжка и обслужване.

Bestreviews
Logo