Най-Добри Телевизори 2023

Искате да разберете кои са най-добрите телевизори? Чудите се какъв телевизор да си купите?

Много от нас прекарват значителна част от свободното си време в гледане на телевизия, поради което изборът на най-добрия телевизор е изключително важно решение.

За да ви помогнем да изберете подходящия телевизор, прекарахме десетки часове в проучване на различни модели телевизори, четене на технически характеристики и мнения на клиенти. Резултатът е нашият списък с 5-те най-добри телевизори, които са отбелязани в таблицата по-долу.

най-добри телевизори 2022

Най-добри телевизори 2023

Предимства
Недостатъци
1
Телевизор Samsung 43TU7092
Телевизор Samsung 43TU7092, 43″ (108 см), Smart, 4K Ultra HD, LED, Клас G
ВИЖ ЦЕНА
Предимства
Crystal Display – гарантира цветна оптимизация, така че можете да видите всякакви фини детайли.

Crystal 4K процесор – Високо качество на изображението

Достъп от разстояние

4K UHD резолюция

HDR
Недостатъци
Липса на гласови команди
Само един USB вход
2
Телевизор Samsung 50AU7172
Телевизор Samsung 50AU7172, 50″ (125 см), Smart, 4K Ultra HD, LED
ВИЖ ЦЕНА
Предимства
Smart TV изживяване

PurColor – Живо изображение, богати цветове

Crystal 4K процесор – Високо качество на изображението

4K UHD резолюция

HDR

Перфектен и елегантен дизайн
Недостатъци
Малко неудобно дистанционно
3
Телевизор LG 43NANO753PR
Телевизор LG 43NANO753PR, 43″ (108 см), Smart, 4K Ultra HD, LED, Клас G
ВИЖ ЦЕНА
Предимства
Четириядрен 4K процесор

Nano технология за филтриране и оптимизиране на цветовете

HDR 10 Pro

ALLM, eARC – Игрално изживяване на най-високо ниво

LG ThinQ – гласов асистент

Magic дистанционно
Недостатъци
Може под ъгъл картината да не е перфектна
4
Телевизор Samsung 32T4302, 32" (80 см), Smart, HD, LED
Телевизор Samsung 32T4302, 32″ (80 см), Smart, HD, LED

ВИЖ ЦЕНА
Предимства
HDR

Micro Dimming – технология, която подобрява изобразяването на движещи се изображения

PurColor – Живо изображение, богати цветове

Dolby Digital Plus е усъвършенствана Dolby патентована звукова технология за съраунд звук, която ви дава звук в кино-стил.

Screen mirroring функция, която ви позволява да гледате екрана на мобилно устройство на телевизионния екран, без да използвате никакъв кабел
Недостатъци
Няма видими недостатъци
5
Телевизор-Samsung-55TU8372
Телевизор Samsung 55TU8372, Извит, 55″ (138 см), Smart, 4K Ultra HD, LED
ВИЖ ЦЕНА
Предимства
Crystal Display

Crystal Processor 4K

Елегантен извит дизайн

4K UHD резолюция

HDR

Game EnhancerНедостатъци
Няма видими недостатъци

Наръчник за покупка: Как да избереш най-добрия телевизор

Телевизорът събира членовете на семейството, за да прекарват времето си заедно, да изгледат любимото си предаване или филм и да разпуснат след изморителен ден.

Независимо дали вкусовете ви са насочени към гледане на филми, риалити предавания или спорт, качественият телевизор ще ви помогне да им се насладите максимално.

Сега идва трудната част: кой телевизор да купите?

Изборът на подходящия за вас модел измежду многото конкурентни марки телевизори на пазара може да се окаже труден, особено ако не сте особено запознати с техническите характеристики.

В това ръководство разглеждаме съвременните телевизори и как да изберете най-подходящия за вашия дом.

Обхванатите теми включват видовете телевизори, които се предлагат сега, важни аспекти като разделителна способност на екрана и смарт функции, както и какви цени може да очаквате.

Видове телевизори

LCD телевизори

LCD телевизорите се отличават с матрица от малки цветни клетки, които показват изображенията на екрана.

Тъй като не излъчват светлина сами, те се нуждаят от подсветка, която се осигурява от лампи, поставени в задната част на телевизора.

Предимства
 • Изключително високи резолюции
 • Страхотна картина
 • Енергийна ефективност
 • Не прегряват лесно
Недостатъци
 • Малко скъпи са за размера си
 • Ъгълът на гледане е ограничен

LED телевизори

LED телевизорите използват същата матрица от клетки като LCD телевизорите, но осветяват екрана с помощта на компактни светодиоди.

Тези светодиоди може да са разположени само в края на екрана, но най-добре е да имат пълномащабна подсветка или технология с квантови точки.

Предимства
 • Пестят електроенергия
 • Тънък и лек дизайн
 • По-издръжливи
 • По-екологично чисти
 • Има много допълнителни функции
 • Лесни за поддръжка
Недостатъци
 • По-скъпи са
 • Висока цена за ремонт
 • Трябва да използвате антена с добро качество

OLED телевизори

OLED телевизорите съдържат органичен филм на въглеродна основа между два проводника, който светва, когато през него преминава ток.

Това означава, че всеки пиксел на екрана се осветява независимо, което дава възможност за пълен контрол на цветовете.

Предимства
 • Отличен ъгъл на гледане
 • Голяма яркост и контраст
 • Кратко време за реакция
 • Висока резолюция
Недостатъци
 • Висока цена

Характеристики

Резолюция

Разделителната способност на телевизора се отнася до броя на пикселите, които той показва.

Телевизорите с по-голям брой пиксели са по-цветни, с по-високо ниво на контраст и си заслужават инвестицията за любителите на филми, телевизионни предавания и видеоигри.

HD и Full-HD

Тези телевизори имат разделителна способност съответно 720p и 1080p. Въпреки че са особено евтини, малкото налични днес модели са сравнително малки и далеч не толкова ясни, цветни и функционални като 4K телевизорите.

4K UHD

Смятаните за индустриален стандарт телевизори с ултрависока разделителна способност 4K са способни да предоставят реалистична гама от цветове и дълбоки нива на контраст между ярките и тъмните изображения.

Те са снабдени с широк набор от удобни за потребителя функции, които подобряват зрителното ви изживяване.

8K UHD

Въпреки че качеството на картината, което е два пъти по-контрастно и цветно от това на 4K, все още не си струва да инвестирате в 8K телевизор.

За съжаление, 8K телевизорите са изключително скъпи, а истинското 8K съдържание, на което можете да се насладите в естествената му разделителна способност, е много малко.

Най-добрият вариант за повечето потребители е да си купят 4K модел сега и да следят 8K технологиите за в бъдеще.

Размери

Телевизорите се предлагат в широк диапазон от размери – от компактни 20-инчови модели до 85-инчови гиганти.

Препоръчваме ви да вземете предвид редица фактори, когато решавате какъв размер телевизор ви е необходим, включително в коя стая възнамерявате да го поставите, размера на помещението, разстоянието, от което ще гледате, и колко често ще гледате.

 • Размер на екрана: Ако купувате телевизор за всекидневната, вероятно ще искате по-голям екран, отколкото ако купувате за спалнята или стаята за гости, където телевизорите обикновено се използват по-рядко.
 • Размер на помещението: Много важен фактор. Гигантски телевизор не е желателно да се постави в компактна стая, тъй като ще отклони вниманието от декора и всички интересни елементи на дизайна.
 • Разстояние на гледане: Препоръчително е разстоянието, на което седите от екрана, да бъде около три пъти по-голямо от височината на стандартен телевизор с висока разделителна способност (1080p) и около един път и половина по-голямо от височината на UHD (4K) телевизор. Ако избраният от вас телевизор е твърде голям за помещението, няма да имате достатъчно пространство
 • Размер на телевизора: Препоръчваме ви също така да помислите колко време ще гледате телевизора като цяло. Ако гледате само по няколко часа седмично, може би не си струва да купувате огромен телевизор.

HDR

HDR е функция, която предлагат най-добрите UHD телевизори.

По същество тя означава, че телевизорът може да осигури повече нива на контраст, повече цветове и по-голяма яркост, предлагайки много по-добро качество на картината.

Най-добрите HDR телевизори използват технологии като Dolby Vision и HDR10+, за да покажат съдържание с дълбоки, мастилено черни изображения заедно с ярки и ярко оцветени изображения в рамките на една и съща картина, за да подчертаят детайлите, които може да се пропуснат на по-малките дисплеи.

Смарт функции

В миналото смарт телевизорите си бяха в отделна категория. Днес по-голямата част от новите телевизори имат редица смарт функции.

Платформи като Android TV, WebOS и др. осигуряват достъп до хиляди популярни стрийминг услуги, включително Netflix, Apple TV, Disney+ и Amazon Prime Video и др.

Някои по-нови модели са съвместими и с Alexa или Google Assistant, така че можете да използвате гласови команди, за да ги включите, да смените канала, да зададете график за запис и т.н.

Цени на телевизори

Можете да похарчите малко или много за телевизор – от 300 до 10 000 лева, в зависимост от това какво искате от него. Ето какво трябва да очаквате да получите за парите си.

Евтини

Можете да намерите някои прилични Full HD телевизори с размери до около 45 инча за по-малко от 400 лева.

Тези варианти обикновено се предлагат от по-малко известни марки телевизори като TCL или Hisense и не могат да се конкурират с по-скъпите си колеги, когато става въпрос за качество на картината.

Въпреки това можете да намерите няколко малки комплекта от първокласни марки телевизори на по-ниски цени.

Среден клас

В ценовия диапазон от 400 до 1000 лева можете да откриете много UHD опции, включително някои от премиум марките телевизори. Можете да намерите дори някои 55- до 65-инчови модели от по-малко известни марки. Повечето от тях имат LED, а не OLED екрани.

Скъпи

Ако искате по-голям 4K телевизор, ще го намерите в ценовия диапазон от 1000 до 2000 лева. Можете да намерите дори големи телевизори (65-инчови и по-големи) от първокласни производители.

Премиум

Тези, които търсят най-новите и най-големите съвременни телевизори, ще трябва да се ориентират към ценовия диапазон от 2000 до 10 000 лева. Това може да е голяма сума, но получавате изключителен телевизор със завладяваща и удобна технология, която ще бъде актуална години напред.

Съвети при избор на телевизор

Помислете от какви портове за връзка се нуждаете на телевизора си. Ако избирате 4K телевизор, уверете се, че той поддържа множество портове HDMI 2.1.Тези допълнителни HDMI портове ще позволят на телевизора ви да приема други подобни източници, като например конзоли за игри и устройства за стрийминг, като по този начин ще осигурите бъдещето на покупката си.

Уверете се, че избраното от вас място е достатъчно голямо за вашия телевизор. Ако може да се окаже тясно, измерете пространството, преди да поръчате комплект, и не забравяйте да разгледате пълните размери на комплекта, а не само размерите на екрана. Трябва да се вземат предвид и няколко сантиметра от рамката.

Изберете телевизор, който е лесен за използване. Телевизорите стават все по-сложни, но интерфейсът на съвременните телевизори трябва да ви помага, а не да ви пречи. Ако ви се струва, че трябва да преминете задълбочен курс на обучение, за да намерите желаното приложение, потърсете модел, който е по-лесен за използване.

Обмислете къде ще се поставят кабелите. Те могат да изглеждат много небрежно, особено ако имате редица свързани устройства, като Blu-ray плейър и игрова конзола. Някои телевизори разполагат със специални канали за кабелите, за да изглеждат подредени.

Bestreviews
Logo