Най-Добрите Телефони За 2024

Искате да се информирате кои са най-добрите телефони?

За да ви помогнем да откриете най-подходящия за вас телефон, прекарахме десетки часове в проучване на различни модели, четене на спецификации и мнения на доволни клиенти. Резултатът е нашият списък с 10-те най-добри телефони, отбелязани в таблицата по-долу.

най добрите телефони

Най-добрите телефони за 2024

Наръчник за покупка на телефон

Независимо дали търсите iPhone или смартфон с Android, има няколко неща, които трябва да вземете предвид, преди да си купите нов телефон.

Колкото повече функции предлага един телефон, толкова по-скъп е той обикновено. Например телефоните с по-усъвършенствани настройки с няколко обектива обикновено са по-скъпи от тези с камера с един обектив. Телефоните с мощни процесори също са по-скъпи от тези със среден клас процесори, тъй като предлагат по-висока производителност.

Други важни неща, които трябва да вземете предвид, са размерът на екрана (особено ако искате да се побира удобно в джоба ви), животът на батерията и подходящото за нуждите ви място за съхранение (128 гигабайта са идеални, ако правите много снимки).

Какво е важно да знаете, преди да си купите телефон

Собствен телефон или телефон на лизинг

Предварителното закупуване на телефон е по скъпо, но предимството ви е, че можете да смените оператора по всяко време, да не говорим, че няма да имате допълнителни месечни разходи. От друга страна, лизингът на телефон означава по-малко първоначални разходи, но обикновено изисква от вас да подпишете двугодишен договор на изплащане, чието прекратяване може да бъде скъпо.

Android срещу iOS

Съществуват две основни мобилни операционни системи за смартфони: Android mobile на Google и iOS на Apple.

Повечето телефони работят с Android, тъй като тя е предназначена за различни производители на хардуер, а iOS се среща само в iPhone. iPhone-ите на Apple са по-скъпи, но издържат по-дълго от повечето телефони с Android и запазват стойността си при препродажба. Освен това те са проектирани да се интегрират безпроблемно с други продукти на Apple, като MacBook и Apple Watch.

Базираните на Android телефони са по-достъпни и често се отличават с най-съвременните функции, като например ултраширока предна камера.

Ако притежавате други устройства на Apple, вземете iPhone, но ако средствата са ограничени, може би е най-добре да изберете телефон с Android.

Размер на дисплея

Твърде малкият дисплей може да бъде разочароващ, тъй като може да не виждате достатъчно наведнъж. Въпреки това не искате и твърде голям дисплей, тъй като може да се окажете с телефон, който няма да се побере в джоба ви. Дисплеите на смартфоните обикновено варират от 4 до 7 инча, така че помислете кой размер предпочитате най-много.

Функции на телефона

Място за съхранение

Дори и по-голямата част от дигиталния ви живот да е в „облака“, все още имате нужда от локално място за съхранение на снимки, видеоклипове и изтеглени файлове. Препоръчваме минимум 64 гигабайта място за съхранение на файлове, но ако правите много снимки и видеоклипове, се препоръчва минимум 128 гигабайта.

Камера

Камерите на смартфоните се развиха бързо, тъй като вече е възможно да се сдобиете с камера с почти професионално качество и да правите снимки, достойни за кадър, с подходящия модел. Телефоните с настройка с няколко обектива предлагат повече функции, като например увеличение и различни режими на снимане. Ако се занимавате с фотография или правите много снимки, смартфон с 12-мегапикселова или по-добра камера е правилният избор.

Живот на батерията

Телефон с кратък живот на батерията може да бъде разочароващ, тъй като ще трябва да го зареждате често. Животът на батерията варира в зависимост от начина на използване на телефона, но като цяло искате телефон, който предлага поне 5 часа работа на екрана и цял ден в режим на готовност.

Защита от вода и прах

Искате телефонът ви да бъде защитен, ако влезе в допир с вода. Повечето телефони имат степен на защита от проникване, която показва доколко са водоустойчиви и прахоустойчиви. Например телефон с IP67 е напълно защитен от прахови частици и може да издържи на потапяне във вода от един метър за до 30 минути. Ако не сте сигурни какво показва рейтингът IP, едно бързо търсене в Google ще ви помогне да го разберете.

Ценни съвети

  • Поставете смартфона си в калъф. Калъфът за телефон е от съществено значение за предпазване на телефона от инцидентни изпускания. Той също така го запазва в добро състояние, ако решите да го продадете.
  • Проверете дали вашият доставчик на безжичен интернет разполага с уиджет за смартфон, който да ви помогне да следите използването на данни. Повечето доставчици на безжични услуги ви предоставят определено количество безжични данни месечно и след това ви таксуват за всяко превишение. Изтеглете приложението на вашия безжичен оператор, ако се притеснявате колко бързо изразходвате мобилните си данни. Много от тях включват уиджети, които ви позволяват бързо да проверявате потреблението на данни от заключения екран на телефона си.
  • Най-напред активирайте услугите за местоположение и сигурност в телефона. Преди да направите каквото и да било на новия си телефон, преминете през настройките за сигурност, за да можете да вземете мерки и бързо да го откриете, ако някога бъде изгубен или откраднат.

Често задавани въпроси

Коя операционна система би ми била най-полезна?

Когато става въпрос за операционни системи, Android доминира в света на смартфоните и за това има основателна причина. Не само че има по-голям избор от който и да е телефон с Windows или iOS по отношение на дизайн, съвместимост, спецификации и награди, но също така е по-лесно да се персонализира и да се използва за изпълнение на множество задачи.

Кой процесор е най-добрият?

Ключът към намирането на добър процесор е в прегледа на отзивите на клиентите. Добрият процесор означава, че достъпът до приложенията ще бъде по-бърз, игрите ще работят по-ефективно. Новите осемядрени процесори на пазара днес са определени като най-добрите, тъй като позволяват мигновена обработка на данни и игри с конзолно качество.

Какъв размер смартфон е най-подходящ за мен?

Предвид това, че смартфонът е сериозна инвестиция, е полезно да си зададете въпроса колко тежък трябва да бъде телефонът в идеалния случай. Тъй като това е въпрос, който се отнася до размера и марката на телефона, той трябва да бъде разгледан внимателно. Обикновено е доказано, че телефони с тегло над 170 грама са доста обемисти или неудобни за носене. Телефони като iPhone 6 са едва 130 грама и за разлика от Nexus 6 с тегло 184 грама са по-лесни за носене.

Какъв размер на дисплея ми е необходим?

Размерът на дисплея е доста важен фактор при покупката на смартфон. Повечето телефони с размер на екрана от 4,5 до 5,5 инча, като например iPhone 6 или Samsung Galaxy 6, са по-лесни за използване и пренасяне. От друга страна, ако се нуждаете от по-голямо пространство на екрана за четене или многозадачна работа, може би е по-разумно да изберете Samsung Galaxy Note 4, който има екран с размер над 5,5 инча.

Колко пиксела са достатъчни?

Когато разглеждате спецификациите на дисплея и яркостта на изображенията, е добре да търсите телефони, които имат Quad HD резолюция или 2560×1440 пиксела. Телефоните, които имат 1280×720 пиксела, могат да доведат до загуба на рязкост на снимките и видеоклиповете. Повечето устройства разполагат с екрани с резолюция 1920×1080 или Full HD.

Какво трябва да се каже за мегапикселите на камерата?

Повечето камери на смартфони разполагат с 16MP сензори. Всичко над 8MP обаче трябва да е повече от достатъчно. Другото нещо, за което трябва да се погрижите, е по-голяма бленда. Колкото по-голяма е блендата, толкова по-лесно е да се снима при слаба светлина и това е идеално за тези, които са любители на фотографията. Обикновено фотоапаратите с f/2,0 или по-малко могат да се похвалят с по-широка бленда.

Колко RAM памет ми е необходима?

За средностатистическия потребител 1 GB RAM е повече от достатъчен. Флагманските смартфони ще започнат да разполагат със запаси от 4 GB RAM, но като цяло 2 GB са достатъчни.

Колко вътрешна памет трябва да търся?

Тази функция зависи изцяло от това какво искате да съхранявате в телефона си. Все пак, добра ориентировъчна стойност, към която да се стремите, е 16 GB. Тъй като има някои игри, които могат да заемат само 1GB, тази цифра трябва да се приема само като базова стойност. Телефоните с 32GB са много по-ефективни, а ако това не се окаже удачно, винаги има възможност за micro SD. Последното вероятно е друга ключова характеристика, на която трябва да обърнете внимание.

Как се осъществява достъпът до интернет?

Ако искате смартфон, имате две възможности: 3G („трето поколение“) или 4G („четвърто поколение“) безжична връзка. Въпреки че 4G има по-малко региони на обслужване, обикновено е по-бърз. Освен това сравненията на сравнимите скорости варират. Някои 3G протоколи могат да достигнат скорости, сравними с тези на 4G. Не забравяйте, че 4G ще бъде по-бърз от 3G само ако и двата оператора са свързани към един и същ оператор.

Валери Маринов
Валери Маринов

Валери Маринов е страстен почитател на новите технологии и с постоянен стремеж към изследването на постоянно развиващия се свят на иновациите. С богатия си опит в изготвянето на съдържателни статии и изчерпателни ревюта на продукти, той се отличава с комбинация от експертни познания и отдаденост. Благодарение на неутолимото любопитство към новите технологии и стремеж към съвършенство, Валери се стреми да предоставя съдържание, което не само информира, но и вдъхновява. Изчерпателните му статии и ревюта предоставят на читателите ценна информация за най-новите постижения в областта на технологиите. С богат опит като създател на съдържание и анализатор на тенденциите в света на новите технологии, той се е утвърдил като авторитетен глас в технологичната общност. Неговият ангажимент за прозрачност и почтеност гарантира, че читателите могат да разчитат на неговите ревюта за безпристрастна и надеждна информация.

Bestreviews
Logo