Най-Добри Перални с Горно Зареждане 2024

Искате да се информирате кои са най-добрите перални с горно зареждане?

Напоследък все повече потребители предпочитат пералните с горно зареждане, тъй като заемат по-малко място, а освен външният вид, по нищо не се различават от стандартните перални с предно зареждане.

Пералнята с горно зареждане е с висока ефективност, по-лесно се зарежда, работи надеждно, изпира добре дрехите и предлага различни опции за различните видове дрехи, може да направи процеса много по-лесен.

Пералните с горно зареждане са популярен избор, тъй като обикновено са по-евтини от пералните машини с предно зареждане и са полезни за хора с ограничена подвижност.

За да ви помогнем да откриете най-подходящата за вас пералня с горно зареждане, прекарахме десетки часове в проучване на различни модели, четене на спецификации и мнения на доволни клиенти. Резултатът е нашият списък с 10-те най-добри перални с горно зареждане, отбелязани в таблицата по-долу.

най-добри перални с горно зареждане

Най-добри перални с горно зареждане 2024

Ръководство за покупка на перални с горно зареждане

Ето някои важни фактори, които трябва да вземете предвид, преди да решите коя пералня с горно зареждане е най-подходяща за вашите нужди.

Механизъм

Пералните машини с горно зареждане са оборудвани с един от следните механизми за пране на дрехи:

  • Плочи на работното колело: Работните колела са конуси, вградени в дъното на барабана на пералната машина, които се въртят, за да почистят дрехите. Те са идеални за деликатни тъкани или цикли с ниско ниво на въртене.
  • Разбъркващо устройство: Пералните с горно зареждане с бъркалка имат колона в барабана на пералнята, която се върти напред-назад по време на цикъла. Пералните с бъркалка помагат за разграждането на замърсяванията и се справят по-добре с големи товари или тежки петна, отколкото плочите с работно колело.

Капацитет

Капацитетът на пералнята с горно зареждане определя колко дрехи можете да поберете едновременно. Повечето перални от висок клас имат капацитет между 3,5 и 6 кубични фута. Всеки модел с обем над 5,5 кубични фута се счита за изключително голям. Моделите с по-малко от 4 кубически фута са по-евтини, но имат ограничено пространство.

Цикли на пране

Почти всяка съвременна пералня с горно зареждане включва цикли за пране на деликатни продукти, цветове, бели продукти и настройка за големи натоварвания. Освен това някои модели от висок клас имат допълнителни настройки за цикли на пране, като например за ръчно пране, спортно облекло, спално бельо, кърпи и др.

Смарт функции

Някои съвременни перални с горно зареждане имат интелигентни функции, които улесняват работата с тях. Например, те често се свързват чрез приложение за смартфон, където можете да спрете цикъла или да регулирате времето и настройките. Интелигентните машини също така ви позволяват да планирате циклите от телефона си и да изпращате предупреждения на телефона си, когато зареждането е завършено или ако има някакви проблеми.

Дизайн

Пералните машини се предлагат в различни цветове и дизайни. Най-често срещаните цветове са бяло и черно, но някои модели се предлагат и с по-малко традиционни покрития. Друг аспект на дизайна, който трябва да се търси, е къде са разположени бутоните и дали има лесен за четене LCD екран, който показва времетраенето.

Разлики между пералните машини с горно зареждане и пералните машини с предно зареждане

Когато купувате нова пералня, решете дали предпочитате машина с предно или горно зареждане. Изборът е до голяма степен стилистичен, но бюджетът ви и видовете функции, от които се интересувате, също могат да повлияят на решението ви. Ето някои от съществените разлики между пералните машини с предно и горно зареждане.

Позиция на вратата

Позицията на вратата е най-съществената разлика между пералните машини с предно и горно зареждане. Вратата на пералните машини с предно зареждане се отваря навън и се намира по-ниско от земята. Това може да улесни отварянето и затварянето й за хора с увреждания или с по-нисък ръст. Това обаче изисква повечето хора да се навеждат, за да поставят дрехите в пералнята, което може да е трудно, ако имате проблеми с придвижването.

Пералните с горно зареждане имат врата отгоре, която се отваря вертикално. Това улеснява зареждането на дрехите за повечето хора, но за хората с по-нисък ръст това може да е трудно. То може да бъде неефективно и ако разполагате с малко пространство и нямате достатъчно място да отворите изцяло горната част.

Механизъм за изпиране

Машините с горно зареждане използват плоча с работно колело или бъркалка за въртене на дрехите. Пералните машини с предно зареждане въртят дрехите с движение нагоре-надолу, подобно на ръчното пране. В резултат на това пералните машини с предно зареждане обикновено използват по-малко вода и са много ефикасни при отстраняване на петна, докато пералните машини с горно зареждане обикновено работят по-бързо.

Капацитет

Капацитетът варира в зависимост от модела и марката, но пералните с горно зареждане имат по-голям капацитет. Пералните машини с горно зареждане са значително по-високи от моделите с предно зареждане, но моделите с предно зареждане имат по-голяма дълбочина. Пералните машини с горно зареждане са по-добре подготвени да се справят с големи зареждания с течение на времето, тъй като техният механизъм за пране създава по-малко триене.

Дизайн

Едно от най-големите предимства на пералните машини с предно зареждане пред тези с горно зареждане е възможността за подреждане. Много модели с предно зареждане се продават като комплекти пералня-сушилня, които включват и двата продукта. Моделите с горно зареждане почти винаги трябва да се поставят един до друг със сушилня, което заема повече място. Моделите с предно зареждане, които могат да се подреждат един върху друг, може би са по-лесни за поставяне и закачане, тъй като заемат по-малко странично пространство, отколкото комплектите един до друг.

Поддръжка

Когато става въпрос за поддръжка, пералните машини с горно зареждане са по-лесни за поддръжка от тези с предно зареждане, тъй като достъпът до тях е по-лесен за почистване. Пералните машини с предно зареждане са склонни да натрупват мухъл в гумираното уплътнение и тавата за перилни препарати. Конструкциите с предно зареждане също така са по-трудни за достъп и обикновено изискват професионалист за извършване на основен ремонт на уреда.

Често задавани въпроси

Как се почиства пералня с горно зареждане?

Можете да почистите пералня с горно зареждане със сода за хляб и дестилиран оцет. Настройте пералнята с горно зареждане на най-високата и гореща степен на изпиране и добавете четири чаши оцет в барабана. Спрете машината, преди да започне да бърка, и я оставете да престои един час. След това добавете една чаша сода за хляб в барабана и пуснете същия цикъл отново. Можете също така да използвате препарат за почистване на перални машини, който върши работата вместо вас.

Могат ли да се подреждат перални машини с горно зареждане?

Повечето перални с горно зареждане не могат да се подреждат. Въпреки че съществуват перални с горно зареждане, които могат да се подреждат, те обикновено имат много по-малък капацитет и изискват отделно продаван комплект, за да се подредят със сушилня.

Енергийно ефективни ли са пералните машини с горно зареждане?

Пералните машини с горно зареждане използват повече вода и енергия от моделите с предно зареждане. Можете да спестите енергия, като закупите модел, сертифициран от Energy Star, или като използвате машината със студена вода.

Валери Маринов
Валери Маринов

Валери Маринов е страстен почитател на новите технологии и с постоянен стремеж към изследването на постоянно развиващия се свят на иновациите. С богатия си опит в изготвянето на съдържателни статии и изчерпателни ревюта на продукти, той се отличава с комбинация от експертни познания и отдаденост. Благодарение на неутолимото любопитство към новите технологии и стремеж към съвършенство, Валери се стреми да предоставя съдържание, което не само информира, но и вдъхновява. Изчерпателните му статии и ревюта предоставят на читателите ценна информация за най-новите постижения в областта на технологиите. С богат опит като създател на съдържание и анализатор на тенденциите в света на новите технологии, той се е утвърдил като авторитетен глас в технологичната общност. Неговият ангажимент за прозрачност и почтеност гарантира, че читателите могат да разчитат на неговите ревюта за безпристрастна и надеждна информация.

Bestreviews
Logo