Най-Добри Перални за Вграждане 2024

Искате да се информирате кои са най-добрите перални за вграждане?

В последните години почти всички брандове предлагат в продуктовата си гама и перални за вграждане.

Практичната, удобна и спретната вградена пералня ще ви помогне да спестите полезно пространство в малка кухня, а в голямо помещение ще даде възможност да създадете уют и индивидуален дизайн на мебелировката в кухнята.

Вградената перална се различава от обичайната по това, че е неподвижно закрепена в корпуса на мебелите и благодарение на това не заема допълнително място, не вибрира и не издава шум по време на работа.  

Предната част се затваря с вратичка, изработена от същият материал, с който са всички шкафове. Тя е монтирана на фасадата на машината, оборудвана с издръжливи панти за тази цел, и се заключва с магнитна ключалка.

За да ви помогнем да откриете най-подходящата за вас пералня за вграждане, прекарахме десетки часове в проучване на различни модели, четене на спецификации и мнения на доволни клиенти. Резултатът е нашият списък с 10-те най-добри перални за вграждане, отбелязани в таблицата по-долу.

най-добри перални за вграждане

Най-добри перални за вграждане 2024

Защо пералните за вграждане са толкова скъпи?

В сравнение със средната цена на свободностояща перална машина, вградените модели са значително по-скъпи, дори когато става въпрос за един и същ модел. И защо е така? Отговорът е двупосочен. На първо място, това се дължи на разходите за проектиране и производство; създаването на перална машина, която да се интегрира безпроблемно в кухнята, без да се намалява нейната ефективност или ефикасност, е трудна задача.

На второ място, освен първоначалните разходи, трябва да се вземат предвид и разходите за монтаж, освен ако не сте добри приятели с водопроводчик. Освен това ремонтите и поддръжката са по-трудни, когато кухненските шкафове обграждат машината, така че това може да се окаже по-скъпо в бъдеще.

Можете ли да поставите свободностояща пералня в интегрирано пространство?

Да, можете, но ще ви трябват шкафове по поръчка, тъй като те трябва да са по-дълбоки и по-широки от стандартните. В дългосрочен план това може да се окаже дори по-скъпо от обикновеното закупуване на вградена пералня и ако не планирате да подменяте цялата си кухня или сервизно помещение, просто няма да се получи.

Всички вградени перални ли са с еднакъв размер?

Да, всички перални за вграждадне са с приблизително еднакъв размер, за да паснат на кухня със стандартен размер. Обикновено размерите им са около 82 см (височина) x 60 см (ширина) x 54-56 см (дълбочина) – плюс-минус няколко сантиметра.

Как да разбера дали вградената пералня ще пасне на моята кухня?

Най-добрият начин да разберете дали вградената перална машина ще пасне, е да измерите височината, широчината и дълбочината на пространството, като имате предвид, че трябва да оставите минимум 3 см от задната страна на уреда за свързване на тръби и фитинги. За да се уверите, че това е правилно, измерете дълбочината от предната страна на щепселите или тръбите. Ако измервате откъм стената, вградената пералня няма да се побере.

Как да изберете най-добрата пералня за вграждане

За да намерите най-добрата вградена перална машина за вашия дом, трябва да вземете предвид следното:

 • Размери: Внимателно измерете пространството си и се уверете, че сте записали размерите, когато пазарувате, за да избегнете всякакви проблеми при монтажа.
 • Бюджет: Трябва да имате ясна представа какво можете да си позволите, включително допълнителните разходи за монтаж, ефекта върху сметките за ток и евентуалните бъдещи плащания за поддръжка или ремонт.
 • Клас на енергийна ефективност: Колкото по-добра е оценката, толкова по-малко ще харчите за електроенергия и толкова по-малък ще е въглеродният ви отпечатък.
 • Програми: Обърнете внимание на това кои програми и настройки са от съществено значение за вас и вашето семейство. Например, ако имате алергии, ще ви е необходим цикъл на пране против алергени. И обратното, ако сте спортно семейство, което винаги е в движение, бързият 15-минутен цикъл ще бъде полезен.
 • Капацитет на барабана: Обикновено вградените перални машини имат по-малък капацитет на барабана в сравнение със свободностоящите модели.
 • Ниво на шума: Особено ако монтирате вградената си пералня в отворено жилищно пространство, ще искате и ще се нуждаете от тих модел.
 • Монтаж: Преди да вземете окончателно решение, задайте си тези въпроси: Кой ще я монтира? Включва ли вградената пералня комплект за монтаж? Колко съм готов да платя за монтажа?

Какви функции трябва да има вградената перална машина?

Въпросът не е толкова в това, какво трябва да имат, а по-скоро в това, какво конкретно трябва да може да прави вашата машина и колко сте готови да похарчите. Подобно на свободностоящата перална машина, вграденият модел има много стандартни функции, така че решението ви в крайна сметка се свежда до лични предпочитания. Функциите, които може да искате да притежава вашата вградена перална машина, включват:

 • Специфични, специализирани програми за пране: Вие познавате изискванията за пране на вашето семейство по-добре от всеки друг и затова трябва да изберете перална машина, която да отговаря на тях. Например семействата с новородени деца могат да харесат перална машина с антибактериален цикъл за горещо пране, за да се справят с петната от всякакви понамирисващи дрехи!
 • Смарт свързаност: Ако сте технически грамотни и ви харесва идеята да управлявате машината си, докато сте навън, или да разполагате с усъвършенствани сензори, които оптимизират циклите, тогава изборът на интелигентна вградена пералня е задължителен.
 • Екологичен дизайн и настройки: От екологично ефективни цикли на пране до барабани, изработени от рециклирани бутилки – изберете марка, която има същите екологични цели, ако искате да опазите планетата.
 • Обръщаема врата на машината: За хора с лява ръка обмислете закупуването на вградена перална машина с възможност за обръщане на вратата, която можете да настроите да се отваря отдясно, а не отляво.
 • Функция за самопочистване: Всички родители са заети, така че перална машина, която се почиства сама или има специална програма за самопочистване, е истинска находка.

Bestreviews
Logo