Най-Добри Хладилници За Вграждане 2024

Хладилниците за вграждане винаги са били най-предпочитания избор на интериорните дизайнери благодарение на безпроблемния и стилен начин, по който се вписват в кухнята.

Днес много от най-добрите марки хладилници се опитват да предложат технологиите, с които се отличаваха вградените хладилници. Но те все още не могат да се сравнят с техния дизайн – нито с дълготрайността им.

За да ви помогнем да намерите подходящия хладилник за вграждане, прекарахме десетки часове в проучване на различни модели, четене на спецификации и мнения на доволни клиенти. Резултатът е нашият списък с 10-те най-добри хладилници за вграждане, отбелязани в таблицата по-долу.

най-добър хладилник за вграждане

Най-добър хладилник за вграждане 2024

Защо хладилниците за вграждане са толкова скъпи?

Независимо дали преустройвате кухнята си или търсите просто нов хладилник, разглеждането на всички възможности, които се предлагат на пазара може да се окаже предизвикателство. Дори и да извадите от списъка свободностоящите хладилници, разнообразието от възможности от такива за вграждане си остава доста сложно.

Ако досега не сте купували вграден хладилник, вероятно първо ще ви направи впечатление цената. Един хладилник за вграждане от висок клас е доста по-скъп от стандартните хладилници.

Производителите изтъкваха многобройните предимства на вградените хладилници в сравнение със стандартните хладилници – като по-добър контрол на температурата и филтриране на въздуха, които влияят върху продължителността на годност на храната и нейния вкус. Теоретично вграденият хладилник може да се изплати с течение на времето, тъй като се избягват хранителни разхищения.

За щастие през последното десетилетие производителите на хладилници в цялата индустрия започнаха да предлагат много от същите технологии, включително усъвършенстван контрол на температурата, контрол на влажността и възможности за филтриране на въздушния поток. Добрият хладилник на всяка цена днес включва функции, които преди се срещаха само при вградените хладилници от висок клас.

Така че покупката на вграден хладилник не е толкова свързана с производителността, колкото с подобряването на външния вид на кухнята, увеличаването на стойността на жилището ви при препродажба и ежедневното му ползване. Мислете за хладилника за вграждане като за постоянна дизайнерска особеност на вашия дом – той е част от неговата естетика, а не просто поредният уред. Подобно на вашия дом, хладилникът за вграждане е създаден за дълъг живот, както по отношение на употребата, така и по отношение на дизайна му.

Кой трябва да си купи вграден хладилник?

За хората с ограничен бюджет вграденият хладилник може да звучи като невероятно допълнение към всяка кухня. Ако ремонтирате по-стар дом в район, където стойността на имотите е висока, това е умен избор; съвременните купувачи очакват подобен лукс.

Но е важно да се има предвид, че това не са универсални уреди. Трябва да имате високи тавани, за да може вграденият хладилник да се побере; стените трябва да са достатъчно високи, за да поберат един от тези уреди с височина 84 инча (седем фута).

Освен това е най-лесно да ги добавите, когато преустройвате шкафовете или цялата си кухня. По този начин можете да персонализирате шкафовете си така, че да са с подходяща височина (84 инча) и ширина (36, 42 или 48 инча) за вградения хладилник.

Кой не трябва да купува вграден хладилник?

Въпреки че има много добри причини за закупуване на вграден хладилник, има и няколко основания, поради които такъв хладилник може да не е подходящ за вас, дори ако разполагате с необходимия бюджет. Бъдете внимателни и обмислете алтернативи, ако имате ниски тавани или заменяте обикновен хладилник с височина под 72 инча.

Друг фактор, за който трябва да помислите, е нуждата ви от пространство. Ако кухнята ви е малка и трябва да увеличите максимално съхранението, може би е по-добре да изберете стандартен хладилник. При някои обстоятелства можете дори да помислите за мини хладилник.

Вградени хладилници опции за дизайн

Обмислете тези четири варианта на конфигурация, за да изберете вграден хладилник с най-добър външен вид и функционалност за вас.

Вид

Хладилниците за вграждане се предлагат в четири основни типа: фризер за долно монтиране (някои производители наричат този тип хладилник над/под), с френски врати, страничен и колонен. Наистина няма функционално предимство на нито един от типовете по отношение на съхранението на храната, така че ще трябва да разгледате кухнята си и да решите кой от тях е най-подходящ за вашето разположение.

  • Хладилниците с фризер, монтирани отдолу, имат едно или две чекмеджета за фризер в долната част. Предимството им е, че в сравнение с традиционните хладилници с фризер отгоре цялото съдържание на хладилното отделение е на нивото на очите ви, за да имате лесен достъп до всички храни.
  • Хладилниците с френски врати предлагат голяма гъвкавост и лесно съхранение на по-широки и големи тави и съдове. Предлагат се и в различни комбинации от врати. Можете да изберете хладилник с френски врати отгоре с едно или две долни чекмеджета с фризер; те също могат да бъдат гъвкави по отношение на температурния контрол, така че да ги използвате като хладилник или фризер, в зависимост от това какво трябва да съхранявате.
  • Хладилниците Side-by-Side са чудесен вариант за хора, които обичат да държат прясната и замразената си храна на нивото на очите си. Този класически тип има фризер отгоре надолу от едната страна и хладилна секция по цялата дължина на другата страна. Въпреки че не липсва вертикално съхранение, един от недостатъците е, че отделенията на хладилника и фризера са доста тесни в сравнение с други типове, които са по-широки. (По-специално фризерът може да е по-тънък от хладилника.)

Ако сте човек, който приготвя и замразява много ястия предварително или обича да съхранява замразени продукти, хладилникът тип „side by side“ може да не е най-добрият избор за вас. Също така може да се окаже трудно да съхранявате по-широки контейнери или тави в отделението на хладилника.

  • Колоните са най-универсалната опция за вграден хладилник. Можете да комбинирате пълен хладилник, пълен фризер и вграден хладилник за вино, или няколко от тях. Когато избирате вграден хладилник в стил колона, можете да ги поставите един до друг и да ги съедините, така че да създадат непрекъснат вид, да ги отделите един от друг или дори да поставите охладител за вино между хладилника и фризера. Конфигурацията зависи от вас и може да бъде напълно персонализирана. Ако това е най-доброто за вашия план и начин на живот, можете например да разположите хладилника от едната страна на кухнята, а фризера – от другата.

Място на компресора

Един елемент, който може да се промени в зависимост от вида на избрания вграден хладилник, е местоположението на компресора. Това са двигателите/помпите, които поддържат хладилника ви студен. Високият клас хладилници за вграждане обикновено имат два компресора, докато свободностоящите хладилници обикновено имат само един. Тъй като единият компресор охлажда хладилника, а другият – фризера, няма смесване на въздуха и газовете, които идват от храната в двете отделения, което запазва храната ви свежа за по-дълго време.

Компресорите могат да бъдат разположени в горната или долната част на вградения хладилник. Тъй като трябва редовно да почиствате серпентините, е важно те да са удобни за достъп. По-лесното почистване е само едно от предимствата на компресорите, монтирани отдолу. Те също така дават възможност за допълнително пространство за съхранение в горната част на хладилника.При компресорите монтирани отгоре не можете да имате шкафове за съхранение над хладилника, но рафтовете вътре в хладилника ще са по-ниско и по-лесно достъпни. С други думи, това е компромис. Кое местоположение на компресора е най-подходящо за вас, зависи от вашите предпочитания.

Фасадата

Фасадата на вградения хладилник е също толкова важна при покупката на нов хладилник, тъй като може да промени цялостния облик на кухнята. Често проектирани така, че да съответстват на кухненските шкафове, панелните/покривните вградени хладилници придават на кухнята ви цялостен, завършен вид. Съчетавайки се с шкафовете, предният панел позволява на други елементи от кухнята да бъдат фокусна точка и превръща външния вид на хладилника от стандартен уред в дизайнерски елемент. За разлика от тях, фасадата от неръждаема стомана придава на хладилника ви елегантен, висок клас вид и обикновено е по-достъпна. Няма функционално предимство между тези два вида, така че бюджетът и личният ви вкус ще бъдат определящият фактор тук.

Размерите

Преди да вземете прибързано решение само въз основа на стила, е много важно да разберете размерите на уредите. Както споменахме по-рано, стандартните хладилници за вграждане са с височина 84 инча, въпреки че можете да намерите и такива с височина 72 или 80 инча. По-сложното решение за вас е широчината, която може да бъде от 18 до 48 инча, с много възможности между тях. Едно наум: Разликата между пространството за съхранение в хладилника, което получавате при преминаване от 36 на 42 инча или от 42 на 48 инча, е много по-голяма, отколкото си мислите. Препоръчваме ви да разгледате лично различни размери хладилници за вграждане, за да добиете истинска представа за това, което искате и от което се нуждаете; много е трудно да включите 48-инчов хладилник за вграждане, ако купите 42-инчов и шкафовете към него, а след това промените решението си.

Дълбочината също варира малко. Повечето хладилници за вграждане са с дълбочина 24 инча, но можете да изберете дали искате вашият хладилник да е на едно ниво с шкафовете или да е високо разположен (с други думи, да се откроява леко от шкафовете). За да постигнете наистина еднаква, модерна визия, изберете колони.

Заключение

Вграденият хладилник си заслужава, ако разполагате с бюджет и място за него. Всички тези марки предлагат най-новите технологии за запазване на храната, интелигентно съхранение на храната (включително рафтове, предпазващи от разливане) и Wi-Fi свързаност, така че е трудно да направите грешен избор. Най-важните ви решения? На първо място, определете какъв размер ви е необходим. Това ще стесни възможностите ви. След това, за да намалите още повече възможностите, решете дали искате да покриете вратите с шкафове, или да изберете врати от неръждаема стомана, друг метал или стъкло. Бюджетът ви ще бъде фактор тук. След това помислете за конфигурацията.

Често задавани въпроси

Какво представляват хладилниците за вграждане?

Хладилниците за вграждане са хладилници, които са закрепени в шкафовете и предлагат луксозен външен вид. Хладилниците за вграждане могат да бъдат от неръждаема стомана или готови за поставяне на панели, покрити с персонализирани панели за шкафове, за да се впишат безпроблемно във вашата кухня. Един от най-добрите начини да увеличите стойността на преустройството на кухнята си е да планирате вграден хладилник в дизайна на кухнята си.

Каква е цената за монтаж на хладилници за вграждане?

Хладилниците за вграждане са едни от най-скъпите за монтаж, тъй като трябва да бъдат закрепени към стената и да се впишат идеално в съществуващия шкаф. Стандартният хладилник, напротив, трябва само да се включи и да се постави. Най-трудната част често е преместването на уреда в кухнята.

Можете ли сами да монтирате хладилник за вграждане?

Най-добре е с монтажа на хладилника за вграждане да се заеме професионалист. Този уред е един от най-големите и най-тежките в дома ви. Професионалистът ще вземе необходимите мерки за безопасност, за да предотврати преобръщането му или смазването на краката ви.

Валери Маринов
Валери Маринов

Валери Маринов е страстен почитател на новите технологии и с постоянен стремеж към изследването на постоянно развиващия се свят на иновациите. С богатия си опит в изготвянето на съдържателни статии и изчерпателни ревюта на продукти, той се отличава с комбинация от експертни познания и отдаденост. Благодарение на неутолимото любопитство към новите технологии и стремеж към съвършенство, Валери се стреми да предоставя съдържание, което не само информира, но и вдъхновява. Изчерпателните му статии и ревюта предоставят на читателите ценна информация за най-новите постижения в областта на технологиите. С богат опит като създател на съдържание и анализатор на тенденциите в света на новите технологии, той се е утвърдил като авторитетен глас в технологичната общност. Неговият ангажимент за прозрачност и почтеност гарантира, че читателите могат да разчитат на неговите ревюта за безпристрастна и надеждна информация.

Bestreviews
Logo