Най-Добри Антирадари 2023

Тук ще получите изчерпателна информация за най-добрите антирадарни устройства за 2022 г.

Каква е функцията на Антирадара?


На всеки водач му се е случвало да бъде неприятно изненадан от полицейски радар или камера за засичане на скоростта от контролните органи по пътищата и то на места, където най-малко се очаква.

С помощта на Антирадар детектор в автомобила, това е невъзможно. Той осигурява надеждна защита, като своевременно предупреждава водача за скрити камери и радари.

най-добрите антирадари

Ако притежавате автомобил, обичате да шофирате с по-високи скорости, антирадарът може да бъде един ценен аксесоар във вашия автомомобил, защото просто ще ви спести пари от плащането на евентуални глоби.

Гамата от Антирадар детектори на пазара е огромна, що се отнася за възможности, надеждност и цени, а това би могло да ви затрудни в правилният избор на подходящо устройство.

Затова ние направихме обстоен анализ на предлаганите продукти и ви предоставяме синтезирана изчерпателна информация, която да ви даде най-добра представа за параметрите на антирадарните детектори и в зависимост от нуждите и бюджета ви да вземете правилното решение за покупка.

Това ще ви спести време и нерви…повярвайте!

И така, как да изберете оптималният за вас вариант?

Най-важното при избора на Антирадар е необходимо първо да се запознаете с основните характеристики и принципа му на работа, което ви представяме по-долу.

Това ще ви даде ясна представа, какво устройство да изберете.

Радарът за контрол на скоростта, който се ползва от контролните органи по пътищата представлява радиопредавател и приемник ведно.

Излъчените от предавателя радиовълни достигат до обекта, отразяват се в него и променят своята честота.

Честотата се измерва от радарното устройство и се отчита скоростта на обекта. Честотите, използвани от радара се наричат ленти /band/ и се измерват в Гигахерц GHZ.

Честотните диапазони, които се използват в Европа  са, както следва:

  • X band – най-използвана в миналото, но много рядко напоследък, поради лесното и засичане от радарните детектори. Работен диапазон от 9,4-10,6 GHz ;
  • K и Ка band – най-използваните в момента честоти, поради трудното им засичане от  радарните детектори. Работен диапазон от 24.12 – 25.15 GHz;
  • Ка band – Тази честота се използва главно в Европа. Работен диапазон – 34.0, 34.3, 35.5 GHz.

Антирадарът е радиоприемник, предназначен да сканира за тези честоти.

Когато прихване радиовълни в честотните диапазони, описани по-горе, той реагира, а някои детектори дори могат да определят колко близо е сигналът.

Високият клас антирадари реагират много по-бързо и прихващат сигнала от голямо разстояние, както и да различат фалшивите сигнали много по-добре от ниско бюджетните устройства, но като цяло имат едни и същи функции.

Някои модели антирадари позволяват ръчно да заключвате фалшивите сигнали, а дори и автоматично да ги блокират.

Правилната настройка на антирадара  е от съществено значение за това как ще изпълнява пълноценно функциите си.

Много е важно да бъде монтиран в средата на горната част на предното стъкло, така че сензорът да има безпрепятствена гледка напред.

Задължително е да се постави в хоризонтално положение, нито надолу нито нагоре.

В града е желателно да го пуснете в градски режим за да може да запамети фалшивите сигнали, а след това да му върнете настройката за извънградски условия.

Надяваме се, че тази статия ще ви бъде от полза и ще получите реална представа за Антирадарите.

НАШИТЕ АКТУАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ


МаркаЦенови Клас
Cobra RAD 250Бюджетен
Whistler PRO-93GXIСреден
Whistler PRO 93GXi GPSСреден
Stelth RG79HTСреден
Kiyo D Ultimate APВисок
Genevo OneВисок

Почти всички радари, в зависимост от вида и класа си притежават следните характеристики:

Радарна/лазерна защита

Открива всички сигнали от честотните диапазони X, K, Ka, лазерни и VG-2 сигнали с индикация на силата на сигнала.

Готовност за незабавно включване

Възможност за моментално включване при засичане на радари (камери).

Лазерно засичане

Автоматично редуцират фалшивите сигнали от грешни източници, включително системи за мъртви зони и устройства за наблюдение на трафика, така че да чувате точно това, което е необходимо. Засичат сигнали и отпред и отзад.

Лесен за четене дисплей

Светлинен дисплей с интуитивни икони за идентифициране на честотите с различен цвят индикация

Регулиране силата на звуковия сигнал

Уникални тонове осигуряват силата на сигнала и идентифицирането на честотата


Cobra RAD 250

Cobra RAD 250

Този лазерен антирадар детектор е с голям обсег на действие от ниския ценови клас, но поради ниската си цена и множеството функции, които притежава, този продукт е широко използван от много шофьори по цял свят.

Успешно се справя с камерите и радарите за скорост и свежда до минимум фалшивите сигнали. Лесен е за монтаж и настройка. При правилна настройка никога няма да ви подведе, както при дълги пътувания, така и в градски услвия.

Благодарение на Anti-Falsing Circuitry, детекторът автоматично намалява фалшивите сигнали от източници, различни от радарното оборудване.

Whistler PRO-93GXI

Whistler PRO-93GXI

Whistler GT-93GXI е антирадар от средния ценови клас, който дистанционно идентифицира всички радарни устройства, които засича в обсега си на действие, подобно на устройства за откриване на скоростта, в K-обхвата.

За най-точно лазерно откриване детекторът позволява избирането на лазерния сегмент, използван във всяка страна. Освен това детекторът може да приема сигнали, излъчвани мигновено от радарни детектори, които следят скоростта на движение, като имат функцията Pulse Protection®.

Антирадарът притежава сензори, наречени FDSR и TFSR, с които детекторът автоматично намалява броя на фалшивите сигнали, причинени от източници, различни от радарно оборудване, като избягване на сблъсък, задънена улица или сензори за следене на трафика.

Намаляването на фалшивите сигнали в лентите X, K и Kase се извършва с помощта на X/K и Ka филтри. В режими City1, City2 и Highway се регулира чувствителността за откриване на фалшивите сигнали.

Комфорт при шофиране

Антирадарът е удобен и не ви уморява зад волана, намалявайки интензивността на звуковите предупреждения, чрез функциите Quiet и Auto Quiet и в допълнение можете да изберете един от трите типа предупредителни тонове.

Запаметява определени места, като фиксирани радари или камери за наблюдение на трафика и предупреждава, когато се върнете в този район.

В зависимост от скоростта, която сте избрали, функциите Auto Quiet Speed ​​и Speed ​​Mute ще се активират.

Регулирането на силата на звука в зависимост от скоростта става посредством  функцията за сила на звука и скоростта на антирадара ще ви предупреди, когато сте превишили определена скорост.

За да разберете информация за разстоянието и продължителността на пътуването, можете да активирате функциите Trip Mileage и Trip Time.

Инсталирането на детектора Whistler PRO-93GXI е лесно и удобно. Захранвате го от гнездото на запалката на автомобила и го фиксирате на най-удобното място – на предното стъкло или на таблото за управление, така че да има безпрепятствена видимост напред.


 

Whistler PRO 93GXi GPS

Whistler PRO 93GXi GPS

Този антирадар е от средния ценови клас и е най-новият пасивен радарен детектор с интегриран GPS, който се предлага и на Българския пазар.

Зареден е с над 56 000 точки на стационарни радарни детектори в близо 60 страни по света, този детектор гарантира Вашите пътувания без неприятни изненади.

Нов модел Тотал банд антирадар детектор от последно поколение с GPS и безплатно доживотно обновяване на базата данни за стационарните камери и камерите, монтирани във светофари. Притежава всички възможности на предходните два модела плюс интегриран GPS.

Stelth RG79HT

Stelth RG79HT

Този антирадар е предназначен за автомобили с  нормални (не екранирани) стъкла и представлява устройство обединяващо в едно, радар детектор и GPS модул с база данни.

Новото при този модел е наличието на WiFi модул, който позволява връзка с мобилен телефон / таблет и съответно с интернет, през споделена точка за достъп на мобилното устройство.

RG79HT притежава всички достойнства на продуктите STELTH, но е с още по-висока чувствителност при засичане на полицейски радари.

Както и останалите модели, RG79HT има прецизна GPS антена и изключително точна база данни с позиции на камери и възможни опасности по пътя.

Новото при този антирадар е, че се превръща в част от уникална мрежа за ранно известяване.

В режим „онлайн”, посредством приложението за мобилно устройство, той се свързва с динамичната база данни и получава информация за всички събития в радиус от няколко километра.

Kiyo D Ultimate AP

Kiyo D Ultimate AP

Този антирадар  е от високият ценови клас и изполазва едни от най-новите иновативни защитни технологии с 2,5 пъти по-добра защита.

В днешно време защитните системи за скорост стават все по-популярни, включително и лазерните заглушаващи устройства, където сензорите са невидими.

Централното тяло се монтира под таблото в купето на автомобила, а сензорите се поставят отвън в решетката, бронята или в рамка на регистрационният номер и така остават незабелязани.

Процесорът на активния детектор е с подобрен софтуер и е лесно да се настройва и актуализира с компютър, без да се налага да се търси помощ от специалист. Активният лазерен детектор може да работи в два режима: активен и пасивен /при паркиране/.

най-добрите антирадари

GENEVO ONE S

GENEVO ONE S

Компактен Антирадар от най-висок клас, създаден за вашето безопасно пътуване.

Благодарение на този антирадар с най-усъвършенствана UHD радарна антена и GPS технология можете да шофирате без притеснения, да знаете предварително за полицейските камери и радари за скорост.

С модерната си технология за филтриране на сигналите, този антирадар ще разпознае истинския радарен сигнал и ще ви предупреди незабавно.

И без да сте специалист в технологиите лесно ще се справите, устройството е лесно за настройка и актуализация.

Той предлага отлични резултати за предварително предупреждение за мобилни измервания на скоростта, както и предупреждение в цяла Европа за инсталации с камери за фиксирана скорост.

Bestreviews
Logo