Най-Добри Фотоепилатори 2023

НАЙ-ДОБЪР
Philips Lumea Seria 9000 BRI958/00
Philips Lumea Seria 9000 BRI958/00
Най-доброто IPL устройство за епилация
ВИЖ ЦЕНА
Philips Lumea Prestige BRI956/00
Philips Lumea Prestige BRI956/00
Вторият ни избор от високият клас
ВИЖ ЦЕНА
Silk'n Infinity Premium
Silk’n Infinity Premium
Най-добрият компактен IPL фотоепилатор
ВИЖ ЦЕНА
IPL LESCOLTON
IPL LESCOLTON
Професионален IPL фотоепилатор
ВИЖ ЦЕНА
Philips Lumea Advanced SC1994/00
Philips Lumea Advanced SC1994/00
Най-добър IPL епилатор от бюджетният клас
ВИЖ ЦЕНА

Ако вече сте отегчени да се борите с нежеланото окосмяване по тялото и търсите решение за безболезнено и дълготрайно премахване на космите, може би е време да се запознаете с функциите на IPL фотоепилаторите.

IPL – Intense Pulsed Light (интензивна пулсова светлина) е един от най-модерните и високотехнологични методи, който трайно намалява растежа чрез спиране на цикъла на космите и предотвратяване на повторното им израстване.

До скоро IPL технологията се използваше само в салоните за красота, но вече е налична и за домашна употреба. Много от дамите вече са избрали това ново решение за епилация, което осигурява гладкост на кожата в продължение на седмици.

IPL устройствата за епилация прилагат много нежни светлинни импулси към корена на косъма и при продължителна употреба растежът на космите може да бъде намален почти изцяло.

Най-добри IPL Фотоепилатори

Фотоепилаторите не са евтини, но закупуването на такова устройство със сигурност ще ви спести пари в дългосрочен план, като изключите редовните посещения до козметичният салон.

Ние проучихме подробно редица IPL устройства за епилация, за да изберем тези, които са с най-добри характеристики.

Ето нашия избор от най-добрите:

Как функционират фотоепилаторите?

IPL е широкоспектърна светлина, която се абсорбира в конкретна област от кожата, за да помогне за трайното намаляване на космите. Епилаторът насочва светлината към меланина (пигментът, който придава цвета на кожата/косата) в космения фоликул увреждайки корена, като по този начин спомага за прекъсване на цикъла на повторно израстване.

Не очаквайте незабавни резултати, но с редовна употреба може да помогне за предотвратяване на нежеланото окосмяване да достигне до повърхността на кожата. Енергията, честотата, цвета на кожата и косата са определящи фактори за ефикасността на лечението.

Повечето от най-добрите IPL фотоепилатори са подходящи, както за тяло, така и за лице. Те работят чрез плъзгане по кожата, когато се обработват по-големи повърхности на тялото, като например краката ви, или с докосване върху определена зона, когато се третират по-малки зони, където е необходимо повече прецизност.

Най-добрите фотоепилатори

Каква е разликата между IPL и лазерната епилация?

Не бъркайте IPL с лазерната епилация. Лазерните манипулации използват различен източник на светлина и са насочени към конкретна зона. Лазерният метод е по-ефикасен, но е желателно да се прави от професионалист.

Докато IPL устройствата можете спокойно да ги ползвате самостоятелно в домашни условия.

Безопасна ли е IPL епилацията?

IPL се счита за безопасен за използване метод при условие, че епилаторът е от сигурна марка и инструкциите се спазват, както е препоръчано. Понякога у някои хора е възможно да се получат нежелани реакции като зачервяване, дискомфорт или много рядко, мехури или изгаряния. Ако се появи някакво дразнене, консултирайте се с медицински специалист.

Как да използвате IPL Фотоепилатор?

За да работи ефективно IPL фотепилатора, е необходимо космите да са много малки, така че е най-добре да не правите кола маска или епилиране преди манипулацията. Въпреки това се препоръчва предварително бръснене, тъй като светлината може да достигне директно до фоликула на косъма. Ако космите ви са твърде дълги, съществува риск от изгаряне на кожата.

За постигане на най-добри резултати са необходими редовни IPL процедури. Всяка марка съветва колко често да се използва фотоепилатора и кога можете да очаквате резултати.

Боли ли IPL епилацията?

Нивото на дискомфорт при всеки индивид е различно, като е възможно да се усети топлина и леко изтръпване, понякога се оприличава на завиване с гореща еластична лента. Но това е за кратко, обикновено неудобството отминава бързо.

Повечето фотоепилатори имат набор от настройки за топлина, за да го направят по-удобно, особено в области, които са по-чувствителни. Важно е да запомните, че по-ниската интензивност също е по-малко ефективна, така че колкото е по-ниска е тя, толкова по-дълго ще се наложи да ползвате устройството.

Кой може да използва IPL фотоепилатор?

IPL фотоепилаторите не са подходящи за всеки, тъй като те могат да идентифицират и се насочват само към пигмента на косъма, който е с контрастен нюанс на кожата.

Естествено светлите руси, червени, бели и сиви косми съдържат малко пигмент, така че IPL фотоепилаторите обикновено не са толкова ефективни при хора с тези нюанси на косата, независимо от цвета на кожата им. Те също не работят при тъмни тонове на кожата. Обикновено тези с бледа до средна кожа и тъмна коса са най-добрите индивиди за IPL.

Имайте предвид, че те не са подходящи за бременни жени или за хора с определени заболявания на кожата, или тези, които са подложени на определени лечения. Те също така не работят върху татуировки или перманентен грим – така че е добре да се запознаете с техническите им характеристики и да прочитате  и дребния шрифт в упътването, преди да купите.

Не използвайте IPL фотоепилаторът директно или в близост до големи бенки или лунички. Ако в зоната, която искате да третирате, има бенка, опитайте да я заобиколите, защото енергията на светлината ще се погълне от пигментацията на бенката. Директното третиране на бенка или луничка може да причини дискомфорт или дори да доведе до изгаряне.

Колко процедури са необходими, за да видите резултатите?

Обикновено IPL фотоепилаторите трябва да се използват редовно в продължение на четири до дванадесет седмици, за да се уверите, че всички видими окосмени зони са третирани. В третираните зони космите ще започнат да изглеждат по-фини и да растат по-бавно, или изобщо да спрат растежа си.

Допълнителните процедури могат да се правят там, където има някакво повторно израстване. Резултатите варират в зависимост от използването на устройството и вашия тип кожа/коса.

Какво да вземете предвид при покупка?

Важно е колко пъти устройството може да излъчи светкавица. Повечето имат лимит минимум 100 000, но след като това приключи, ще се наложи подмяна на лампата, докато някои устройства предлагат неограничени светкавици.

От значение е и броят на главите за третиране: В зависимост от това каква зона ще епилирате, трябва и съответната глава да изберете. При по-малки зони, главата с по-малък прозорец е по-ефективна.

Нивото на интензитета: Това влияе колко често ще трябва да използвате устройството и дали можете да настройвате  интензитета, за да отговаря на по-чувствителните зони.

Броят на режимите: Повечето устройства предлагат режими на плъзгане и докосване, като някои предлагат и „нежен“ режим.

Скорост: Колкото по-кратко е времето между миганията, толкова по-бърз е процесът на обработка. Автоматичен сензор за тон на кожата: Някои устройства откриват оптималния интензитет и безопасните настройки за вашия тон на кожата.

Най-добрите фотоепилатори 2022

Philips Lumea Seria 9000 BRI958/00

Philips Lumea Seria 9000 BRI958/00

Най-ефективният IPL фотоепилатор на марката. Това устройство успешно се справя само с четири процедури, като допълнителните процедури спомагат за намаляване на повторното израстване, така че ако търсите бързи резултати, това е устройството за вас.

Сензорът SmartSkin на Lumea установява цвета на кожата Ви и посочва най-комфортната за Вас настройка на светлината. Интелигентните приставки адаптират настройките, персонализирани за всяка зона на тялото.

Разработен е съвместно с дерматолози и вдъхновен от вас за нежно и дълготрайно обезкосмяване – дори на чувствителните зони. 

Philips Lumea Seria 9000 BRI958/00

Характеристики

Захранване – С кабел от мрежата

Батерия с капацитет 4000 mAh

Брой импулси – 450 000

Функции

Сензор за нюанса на кожата

 Вградена система за безопасност

 Интегриран UV филтър                        

Система за безопасност

Philips Lumea Prestige BRI956/00

Philips Lumea Prestige BRI956/00

Още един от флагманите на марката, Philips Lumea Prestige BRI956. Устройството работи ефективно, лесно и безопасно върху широка гама окосмяване и типове кожа.

Обективни изследвания показват до 92% намаляване на окосмяването само с 3 процедури. Първите 4 процедури трябва да се извършват на всеки 2 седмици, след което трябва вече да можете да видите желаните резултати. За да поддържате своите резултати, просто правете малки корекции всеки 4 седмици. Само след 8 поддържащи процедури можете да се насладите на гладка кожа без косми в продължение на 6 месеца. Това устройството не е подходящо за хора с много тъмна кожа, тъй като кожата съдържа прекалено голяма концентрация на меланин.

Характеристики

Захранване – С кабел от мрежата

Батерия с капацитет 4000 mAh

Брой импулси – 250 000

Функции       

Smart Skin

 Вградена система за безопасност

Интегриран UV филтър

 Система за безопасност

Silk’n Infinity Premium

Silk'n Infinity Premium

Най-новата технология за трайното обезкосмяване eHPL™ е представена за първи път от Silk’n Infinity. Комбинацията от Галванична и Оптична енергии позволява косъмът да бъде остранен по – ефективно, отваряйки порите, за да може светлинните импулси оптимално да достигнат до космения фоликул.

Бързо отстранява нежеланото окосмяване без болка, раздразнение на кожата или подкожни косми. Eфективно и безопасно третиране на почти всички цветове на кожата, дори най-тъмните. Успешно отсранява дори червени и сиви косми.

Процедура на цяло тяло се изпълнява за по – малко от 20 минути!

Третиращата повърхност от 3 cm² е идеална за третиране на малки зони, включително лице и бикини линия! Големият брой на импулсите е достатъчен за постигане на перманентни резултати върху всички зони. Най – често третираните зони са крака, подмишници, бикини линия и горна устна.

Процедурите със Silk’n Infinity са безболезнени – третирате космените фоликули, като растежа на космите намалява постепенно след всяка следваща процедура. Преди процедура е необходимо да подкъсите или отстраните косъма, това позволява светлинният импулс да проникне до корена, без да се разсейва по дължината му.

Характеристики

Захранване –     С кабел от мрежата

Брой импулси – 500 000

Функции            

Smart Skin

 Вградена система за безопасност

 Степени на скорост – 5

 Система за безопасност

eHPL™ технология, подходяща за всички цветове на кожата и почти всички цветове на косъма
– 500 000 импулса
– За лице и тяло
– 2 метода на работа – пулсиране и плъзгане
– Безплатно мобилно приложение за планиране на процедурите
– Брояч на имулсите чрез Bluetooth връзка!
– Удобен калъф за съхранение
– Електрическа самобръсначка Silk’n Lady Shave

IPL LESCOLTON

IPL LESCOLTON

Това е висококачествен продукт, отличен, както за професионална, така и за домашна употреба.

Най-важната част и изискване на добрия и надежден фото епилатор е да има колкото може повече импулси. Епилатора Lescolton IPL разполага с 4 лампи с общо1 000 000 импулса, разпределени, както следва: три лампи по 300 000 импулса (900 000 ИМПУЛСА ОБЩО) които са за премахване (забавяне) растежа на космите и друга със 100 000 импулса за подмладяване на кожата и поддържане на ефекта плюс осигуряване на гладка, нераздразнена и мека кожа след обезкосмяване.

С помощта на фото импулси, които се изпращат до луковицата на косъма, като по този начин я унищожават постепенно и така забавят многократно растежа на космите. Безболезнено и бързо, само 1-2 пъти седмично за броени минути , без ходене по козметици, без губене на ценно време, без чести плащания за обезкосмяване, без раздразнена кожа след епилиране.

Епилатора Lescolton IPL

Друго предимство е, че този фото епилатор може да се ползва в домашни условия, както и за всички части на тялото. Лесен за работа: само допирате до кожата , той автоматично я засича и изпраща фото импулси незабавно. след това поставяте на следващата част от кожата за секунда и така до цялостно покриване на кожната повърхност. Фото епилатора разполага с допълнителна лампа за подмладяване на кожата и за супер мека и гладка кожа след епилация.

Епилатора Lescolton IPL

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

 • Тип лампа : 3 бр кварцова лампа с общо 900 000 импулса+ допълнителна лампа със 100 000 импулса за подмладяване и супер гладка и спокойна кожа след епилация
 • Този модел разполага с LЕD дисплей, който показва нивото на мощност, предупреждения, информация и оставащите пулсове.
 • Приложение:  Работно напрежение 100 ~ 240V, подходящо за всички страни по света.
 • Постоянен:  IPL работи вътре в порите, унищожава луковицата на косъма, като по този начин постига постоянна трайна кожа без косми.
 • Дълъг  живот: 1 000 000 импулса които могат да се използват дори повече от 10 години!
 • Без консумативи (не са нужни допълнителни  консумативи за него).
 • Безболезнено: Пет Регулируеми оптимално енергийни нива на работа  според толеранса на  кожата. Осигурява леко, безболезнено и лесно обезкосмяване, без да наранява кожата.
 • Бърза и голяма площ за третиране: 3.9 квадратни см. Размера на работната площ е оптимална- нито твърде голяма, нито твърде малка, висока ефективност и бърза скорост, която отнема само няколко минути, за да се премахне припокриващата се луковица на косъма, която е трудна за премахване със  традиционния метод за премахване на космите.
 • Удобен: Преносим дизайн и лесен за употреба.
 • Възможност за автоматично откриване на кожата: Светлият зелен светодиод светва, когато устройството докосне кожата и започва работа автоматично.
 • Два режима на работа: ръчно и автоматично.
 • Епилатора не е ефикасен върху бели косми и много тъмно кестенява и черна кожа
 • Епилатора да не се изолзва върху бенки, кожни заболявание, псориазис, петна по кожата и др. подобни.
 • Да не се използва при бременни или кърмачки
 • Ако имате кожни или тежки заболявания : преди поръчка и употреба се консултирайте с лекар.

Philips Lumea Advanced SC1994/00

Philips Lumea Advanced SC1994/00

Philips Lumea Advanced e IPL фотоепилатор от по-ниския ценови клас на марката, но почти по нищо не отстъпва на по-скъпите си събратя.

Philips Lumea Advanced SC1994/00

Philips Lumea излъчва нежни светлинни импулси в корена на косъма, като поставя фоликула във фаза на почивка. В резултат на това количеството косми, които растат по тялото ви, постепенно намалява. Повторното третиране прави кожата ви видимо красива и гладка при допир. Третирането за предотвратяване на повторното израстване на косми е безопасно и нежно – дори в чувствителните зони. Philips Lumea е клинично тествана и разработена съвместно с дерматолози за лесно и ефективно третиране – в комфортната обстановка на собствения ви дом.

Доказано безопасно и ефективно третиране

Обективните изследвания показват до 85% намаляване на окосмяването и то само след 3 процедури. Първите 4 процедури трябва да бъдат правени на всеки 2 седмици, след което трябва вече да виждате желаните резултати. За да поддържате резултатите си, просто повтаряте процедурата на всеки 4 седмици. Само след 8 поддържащи процедури можете да бъдете обезкосмени в продължение на най-малко 3 месеца.

Характеристики

Захранване – С кабел от мрежата

Брой импулси – 250 000

Скорости –     1     

Функции       

Сензор за нюанса на кожата

Вграден UV филтър

5 настройки за интензивност на светлината

Вградена система за безопасност

Сензор за цвят на кожата

Интегрирана система за безопасност

Bestreviews
Logo