Най-Добри Хладилници Samsung 2024

Искате да се информирате кои са най-добрите хладилници Samsung?

Ако държите хладилникът ви да е оборудван с най-съвременни технологии, трябва да се насочите към марката Samsung.

Известна е с това, че винаги първа предлага най-новите функции в своите уреди, но въпреки това можете да си купите хладилник на достъпна цена и с по-малко екстри.

Хладилниците Samsung се представят добре през годините и предлагат малко по-дълъг гаранционен период от повечето конкурентни марки. Бъдете сигурни, че покупката на хладилник Samsung вероятно ще бъде добро решение в дългосрочен план.

За да ви помогнем да намерите подходящия хладилник Samsung, прекарахме десетки часове в проучване на различни модели, четене на спецификации и мнения на доволни клиенти. Резултатът е нашият списък с 10-те най-добри хладилници Samsung, отбелязани в таблицата по-долу.

най-добри хладилници samsung

Най-добри хладилници Samsung 2024

Как избрахме най-добрите хладилници Samsung

Samsung има няколко високо оценени и иновативни хладилници в продуктовата си гама. Съкратихме списъка на най-добрите хладилници Samsung чрез задълбочено проучване на продуктите, като оценихме хладилниците на марката по отношение на производителността, дизайнерските характеристики и стила, както и по отношение на цената.

Като марка, която произвежда висококачествени хладилници, всички хладилници на Samsung ще поддържат храната добре охладена (без сериозни проблеми), така че потърсихме допълнителни характеристики за хладилниците, за да заслужат място в нашия списък. Дори избраните по-основни хладилници Samsung включват такива функции като охлаждане с многовентилна технология, естетичен дизайн с покрития, устойчиви на отпечатъци от пръсти, и сертификат Energy Star.

Какво да вземете предвид при избора на най-добрия хладилник Samsung

Изборът на хладилник може да ви се стори труден, но избирането на марка може да ви помогне значително в търсенето. Дори след като сте избрали хладилник Samsung, все още има много модели, от които да избирате. Най-добрият хладилник за всеки дом може да варира в широки граници в зависимост от нуждите и бюджета на домакинството, затова подбрахме най-добрите хладилници Samsung, като имахме предвид няколко категории. Когато пазарувате хладилник Samsung, вземете предвид следните аспекти: стил на вратите, размер, капацитет, енергийна ефективност и допълнителни функции.

Стил на вратата

Хладилниците обикновено се разделят на няколко вида в зависимост от стила на вратите. Те включват френски врати, странични врати, горна част на фризера, долна част на фризера и четири врати. Освен тези широки типове хладилници, Samsung има и две специални функции, вградени в някои хладилници: дизайн Food Showcase и секция FlexZone.

  • Хладилниците с френски врати имат две разположени една до друга горни врати на хладилника и долна част на фризера, тип кофа. Този стил е популярен отчасти заради модерния си външен вид, но се оказва и удобен, благодарение на лесното за достъп разположение и нуждата от по-малко място за отваряне на вратите им. Някои хора не се интересуват от фризера тип „кофа“, който може да бъде по-труден за поддръжка.. Няколко модела на Samsung имат разделено дъно на фризера (две подредени едно върху друго чекмеджета), което помага за организацията.
  • Хладилниците тип „Side by side“ имат хладилна и фризерна част, разположени една до друга, с врата с пълна дължина за всяка от тях. Този удобен дизайн означава, че на потребителите не им се налага да се навеждат, за да имат достъп до всяка страна (освен за да достигнат до долния рафт, разбира се). Тези хладилници предлагат достатъчно рафтове и фризерно пространство, въпреки че не могат да поберат много широки предмети поради нецентричното разделяне, което разделя уреда вертикално.
  • Хладилниците с горна част на фризера имат фризерно отделение над основното отделение. Макар че този класически стил може да изглежда малко по-малко модерен, той все още е изключително популярен, като 40 % от пълноразмерните хладилници, закупени през 2021 г., са модели с горен фризер. Те са сред най-достъпните и компактни типове хладилници, въпреки че обикновено не разполагат с престижни функции и потребителите трябва да се навеждат, за да достигнат долните рафтове.
  • Хладилниците с фризер в долната част имат фризерно отделение под основната горна част на хладилника, която е с една врата. За разлика от горните фризери, които са с рафтове, при този модел фризерът е тип кофа. Тези хладилници съхраняват прясна храна на нивото на очите, но потребителите трябва да се навеждат, за да имат достъп до фризера, което някои потребители смятат за предизвикателство.
  • Хладилниците с четири врати, които са сравнително нови, се състоят от четири еднакви по големина врати, в които са разположени хладилник с пълна ширина отгоре и две секции с половин ширина отдолу.

Капацитет и дълбочина

Капацитетът на хладилника е мярка за вътрешната му площ за съхранение на храна. Той се измерва в кубични футове (cu. ft.) и може да варира от около 10 до над 30 cu. ft. за пълноразмерни хладилници. Всеки възрастен човек обикновено се нуждае от 4 до 6 куб. фута хладилник (не е лошо да имате допълнително пространство за партита и празници). За типично четиричленно семейство повечето домакинства ще искат хладилник с вместимост минимум 20 куб. фута.

Дълбочината на стандартните хладилници обикновено варира от 32 до 36 инча (включително дръжките), а дълбочината на плотовете обикновено е около 25 инча. Поради разликата в дълбочината стандартните хладилници ще стърчат от плотовете.

Хладилниците с дълбочина на плота са по-плитки от стандартните си аналози, с дълбочина до около 30 инча (което представлява 24-25 инча за кутията на хладилника, плюс вратата и дръжките), така че се намират по-близо до плота. Допълнителните сантиметри са свързани с пространството, необходимо за отваряне на вратата. Samsung произвежда различни хладилници с дълбочина на плота, много от които са с обща дълбочина около 28⅞ инча. Не забравяйте да отчетете пространството за вентилация (около 2 инча в задната част), когато мерите за нов хладилник.

Енергийна ефективност

Съвременните хладилници са по-енергийно ефективни от всякога благодарение на по-строгите разпоредби, както и на стимулите на програмата Energy Star на Агенцията за опазване на околната среда (EPA). Energy Star е програма, управлявана от EPA, която оценява енергийната ефективност на уредите, като сертифицира машини, които отговарят на нейните енергийни стандарти. Търсенето на сертификат Energy Star е най-лесният начин за потребителите да определят дали хладилникът е енергийно ефективен избор.

Хладилниците на Samsung разполагат с няколко различни вида охлаждане, за да подобрят ефективността и гъвкавостта си. Системите за двойно охлаждане се намират в някои от моделите на Samsung, разположени един до друг. Тази система използва два отделни изпарителя и вентилатори за ефективно поддържане на температурата в хладилника и фризера независимо един от друг, което позволява на всяка секция да поддържа оптимална температура и влажност. Twin Cooling Plus е усъвършенствана версия на същата технология, с трипътен клапан за подобряване на синхронизацията на въздушния поток между двете секции.

Допълнителни функции

Наличието на диспенсъри за вода и ледогенераторите са често срещани функции в съвременните хладилници от по-висок клас. Тези уреди са изключително удобни и представляват огромна атракция за много купувачи, тъй като с натискането на един бутон дозират филтрирана вода (студена, със стайна температура или гореща) и лед.

Преценете дали тази функция си заслужава допълнителните разходи за вашето домакинство. Според проучвания за удовлетвореността от домашните хладилници, ледогенераторът е една от най-проблемните функции в домашните хладилници, така че тя заслужава подходящо проучване при пазаруването на нов хладилник.

Често задавани въпроси

Пазаруването на хладилник може да се окаже предизвикателство, но изборът на доказана марка може да помогне за стесняване на възможностите. Хладилниците Samsung са особено добър избор за купувачи, които търсят естетически хладилник, често изработен от висококачествена неръждаема стомана и с интелигентни функции. Прочетете за някои често задавани въпроси, които могат да ви помогнат при търсенето на нов хладилник Samsung.

Кой е най-добрият хладилник Samsung?

Всички хладилници в нашия списък заслужават внимание, тъй като сме отделили достатъчно време в проучване на характеристики и мнения на клиенти.

Колко дълго издържат хладилниците Samsung?

Продължителността на живота на хладилниците Samsung съответства на средната продължителност на живота на повечето добре произведени хладилници, която е около 10 до 15 години. Спазването на инструкциите за поддръжка на хладилника (посочени в ръководството за потребителя) може да помогне за поддържането на хладилника в добро състояние.

Какъв е най-често срещаният проблем при хладилниците Samsung?

Един от най-често съобщаваните проблеми при хладилниците на Samsung е свързан с ледогенератора. За купувачите, които търсят хладилник с ледогенератор, си струва да направят малко повече проучвания на избраните модели.

Bestreviews
Logo