Най-Добри Прахосмукачки Робот 2023

Робот прахосмукачка Xiaomi Lydsto R1
Робот прахосмукачка Xiaomi Lydsto R1
ВИЖ ЦЕНА
Робот прахосмукачка iRobot Roomba i7
Робот прахосмукачка iRobot Roomba i7
ВИЖ ЦЕНА
Roomba 974
Прахосмукачка робот
Roomba 974
ВИЖ ЦЕНА
Roborock S6 MaxV
Прахосмукачка
Робот
Roborock S6 MaxV
ВИЖ ЦЕНА
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential
ВИЖ ЦЕНА

Прахосмукачките роботи автоматизираха обичайните домакински задължения и могат да почистят дома ви, независимо дали присъствате или не.

най-добри прахосмукачки робот 2022

ИЗБОР НА ПРАХОСМУКАЧКА РОБОТ

Моделите, които се предлагат на пазара се различават по своята ефективност, възможностите им за заобикаляне на препятствия и степента им на автоматизация.

Трябва да имате предвид разположението на дома си и дали прахосмукачката робот може да се ориентира в почистването на няколко стаи или може да бъде програмирана да почиства определени зони.

От живота на батерията зависи каква площ може да почисти прахосмукачката робот, а някои модели могат да се управляват чрез приложение от смартфон.

Важно е да вземете предвид вида на отпадъците и подовата настилка, които вашата прахосмукачка ще трябва да почиства.

Най-добрите модели прахосмукачки роботи имат функцията сами да се  презареждат, когато батерията се изтощи и след това продължават да чистят от там, където са спрели.

Благодарение на многото сензори, включително лазери и камери, най-добрите прахосмукачки робот са достатъчно умни за да не се блъскат в мебели, заобикалят препятствия и избягват падането по стълбища, докато чистят подовете.

Много от най-добрите прахосмукачки робот са съвместими с вашия смартфон, за да може да ги управлявате и наблюдавате дистанционно.

ЗАЩО ДА СИ КУПИТЕ ПРАХОСМУКАЧКА РОБОТ?

Може би се чудите дали прахосмукачките роботи са просто мода, или са трайно ново явление в технологиите за почистване. С развитието и разширяването на технологиите за изкуствен интелект някои аспекти на живота ни стават по-прости.

Прахосмукачката робот е един от най-добрите и полезни домашни уреди, които ще ви заместят в досадното почистване и ще ви спестят много време и усилия. Почистват идеално подовете ви, трохите и космите на домашните ви любимци, без да се налага вие да го правите.

Те са проектирани на автономна работа, което означава, че можете да ги оставите сами да почистват, без да ги наблюдавате и да им обръщате внимание.

Насочете се към покупката на прахосмукачка робот, ако е приложима някоя от следните причини:

 • Вие сте зает човек, който би искал да делегира задачата за почистване на подовете си на някой (или нещо) друг.
 • Харесва ви да живеете в чиста среда с безупречно почистени подове.
 • Установявате, че не можете да се справите с постоянно натрупващите се косми от домашни любимци или други замърсявания в дома ви.
 • Искате да намалите до минимум времето, което прекарвате в почистване на дома си.
 • Интересувате се от високотехнологични продукти и бихте се насладили от възможностите на прахосмукачка-робот.
 • Търсите начини да опростите живота си.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Може ли прахосмукачката-робот да се ориентира в стаите на дома ми?

Някои прахосмукачки роботи използват технология за картографиране, за да се ориентират в различните стаи в дома ви. Не всички прахосмукачки роботи обаче могат да правят това интелигентно. Ако имате къща с множество сложни разпределения на стаите, може би е необходимо да помислите за уред с по-усъвършенстван изкуствен интелект.

Може ли прахосмукачката робот да се самообслужва, ако не съм вкъщи?

Решете дали искате да пускате прахосмукачката робот, когато не сте вкъщи. Потребителите, които искат тяхната прахосмукачка робот да работи, докато ги няма, трябва да купят такава, която може да работи самостоятелно по време на целия процес на почистване.

Какво е нивото на избягване на опасностите от прахосмукачката робот?

Нивото на избягване на опасностите на прахосмукачката робот е важен фактор. Някои прахосмукачки са оборудвани с функции, които им пречат да се спускат по стълбища. Много прахосмукачки-роботи са снабдени с функция „виртуална стена“, които ви позволяват да блокирате определени зони от дома си.

Какъв е животът на батерията на прахосмукачката-робот?

Роботизираните прахосмукачки са оборудвани с акумулаторни батерии, но продължителността на живота на споменатите батерии е различна при различните продукти. За по-големи жилища е необходим по-дълъг живот на батерията, така че е важно да си дадете сметка за квадратурата, която искате да почистите.

Какъв е видът на  подовата настилка и какви отпадъци ще събирате?

Някои прахосмукачки роботи се справят по-добре с различни видове мръсотия и отпадъци. Дебелите килими изискват по-мощен мотор, както и големите количества косми от домашни любимци. Ако сте собственик на домашен любимец, ще искате да се уверите, че сте избрали модел, който може да се справи с козината, която те пускат. Изборът на устройство с високоефективен филтър за частици HEPA ще гарантира, че алергените в дома ви са сведени до минимум.

Искате ли прахосмукачка-робот с безжични възможности?

Възможността за безжично свързване с прахосмукачката робот е голямо предимство, когато отсъствате от дома и трябва да проверите процеса на почистване. Някои от тези прахосмукачки дори позволяват автоматично планиране, което ви помага да планирате почистването предварително, дори по време на отсъствието ви.

ПОТЕНЦИАЛНИ НЕДОСТАТЪЦИ НА ПРАХОСМУКАЧКИТЕ РОБОТИ

Въпреки че са много удобни и полезни, роботизираните прахосмукачки имат някои потенциални недостатъци, за които трябва да сте наясно, преди да си купите такава.

Цена

Прахосмукачките роботи обикновено са много по-скъпи от повечето традиционни прахосмукачки.

Задръствания

Роботизираните прахосмукачки могат да се заклещят. Дори най-интелигентните модели не са толкова умни, колкото сте вие, и могат да се заклещят под дивана или да се объркат в претрупано помещение.

По-малка мощност

Прахосмукачките роботи нямат мощността на традиционните прахосмукачки. С прахосмукачка-робот просто не можете да постигнете супер дълбоко почистване. Препоръчваме ви да я използвате често в комбинация с традиционна прахосмукачка за силно замърсени зони или върху плътни повърхности като шагренови килими.

Поддръжка

Те изискват по-често изпразване, отколкото стандартните прахосмукачки, поради по-малкия си размер. Въпреки това изпразването на контейнера за боклук на прахосмукачката робот е сравнително лесно, просто трябва да го правите редовно.

СЪВЕТИ

 • Повечето прахосмукачки-роботи могат да се измъкнат от тесни места благодарение на интелигентните си сензори, но за да сте сигурни, че вашата прахосмукачка няма да попадне в капан, почистете препятствията, преди да я пуснете да почиства.
 • Добра идея е да заредите напълно новата си прахосмукачка-робот, преди да я пуснете да работи по подовете ви.
 • Прочетете внимателно включеното в комплекта ръководство за експлоатация на устройството, за да можете да използвате всички налични функции на вашата прахосмукачка робот.
 • Не забравяйте да изпразвате редовно контейнера за боклук на вашата прахосмукачка робот.
 • Сменяйте често филтъра на устройството, за да сте сигурни, че алергените в дома ви са сведени до минимум.

Когато става въпрос за избор на най-добрата прахосмукачка робот за вас, може да се почувствате объркани, тъй като има широка гама от модели, от които да избирате.

Предлагаме ви някои от най-добрите прахосмукачки робот на пазара въз основа на нашите собствени изследвания, наблюдения и мнения на доволни клиенти:

Робот прахосмукачка Xiaomi Lydsto R1

Робот прахосмукачка Xiaomi Lydsto R1

Това е един от най-новите модели прахосмукачка робот на марката, която  предлага широк спектър от функции – една от най-високите всмукателни мощности – 2700 Pa, изключително дълго време за почистване – до 250 мин, комбиниран контейнер за сухо и мокро почистване с прецизен електрически контрол, мощна литиево-йонна батерия 5200 Mah, възможност за поддържане на няколко карти, прекосяване на препятствия до 2 см и основна ротираща четка.

Роботът прахосмукачка Xiaomi Lydsto R1 е изключително интелигентен при планирането на маршрута си като притежава с до 20% по-бърза система за навигиране и отчитане на препятствията в сравнение с подобни модели. Той сканира помещението 6 пъти в секунда чрез 360-градусовата си лазерна система LDS 2.0, а „погледът“ му досига до 8 метра напред.

Мобилното приложение Ви осигурява голям набор от финкции – контрол на всмукателната мощност и нивото на водата, карта в реално време, автоматично разделяне на помещението на стаи и опция за определяне на индивидуални настройки при почистването на всяка от тях, определяне на зони, задаване на график за почистване и други! Освен това има опция за автоматично разпознаване на килими при което се увеличава всмукателната мощност, а изпускането на вода към мопа спира.

Предимства
 • Автоматичен контейнер за отпадъци
 • Лазерна навигация
 • Сухо и мокро почистване
 • Картографиране на помощението
 • WiFi, 360о сканиране на помещението
 • HEPA филтър /миещ се/
 • Автоматично зареждане на батерията
 • Функция “График”
 • Система против падане
 • Дистанционно управление чрез мобилен телефон
Недостатъци
 • Висока цена

Робот прахосмукачка iRobot Roomba i7

Робот прахосмукачка iRobot Roomba i7

Робот прахосмукачка iRobot Roomba i7 има отлична засмукваща мощност, премахваща 99 процента от алергени, цветен прашец, мухъл, прах и акари от килими. Идеална за пространства с много мръсотия или къщи с домашни любимци. Изучава къщата, прави карти и се адаптира.

Като един от пионерите на оригиналните прахосмукачки-роботи, iRobot е добре утвърден бранд в изследването и разработването на някои от най-добрите автономни функции за прахосмукачка. Тази прахосмукачка робот знае кога да се върне в базата си за презареждане и автоматично ще изпразни събраните отпадъци. Можете да я управлявате с придружаващото приложение или от смарт устройство за дома, като Amazon Echo. От приложението можете да планирате почистването и да следите ефективността й. Мощно почистване, когато, където и както искате, с една команда към гласовия асистент или телефон на Google или Alexa.

Предимства
 • Автоматично изпразва събраните отпадъци
 • Управление чрез гласов асистент
 • Изучава къщата, прави карти и се адаптира
Недостатъци
 • Висока цена

Робот Прахосмукачка Roomba 974

Roomba 974

Моделът Roomba 974 ви помага да почистите ежедневния прах и мръсотия. Прецизната навигация през iAdapt 2.0 с визуална локализация и триетапната система за почистване AeroForce гарантира перфектно почистване до 185 м². Можете да контролирате робота Roomba 974 по всяко време и навсякъде, благодарение на мобилното приложение iRobot HOME. Време е да престанете да се тревожите за почистването на вашият дом!

Този робот прахосмукачка разполага с една от най-важните иновации в историята на роботизираните прахосмукачки – триетапна система за почистване AeroForce, която повишава ефективността на засмукване с до 50%, когато е необходимо. Системата AeroForce концентрира въздушния поток в тясното пространство между въртящите се екстрактори, което води до ускорение. Филтрирането на въздуха се осигурява от високоефективен филтър AeroForce®.

Предимства
 • Автоматично изпразва събраните отпадъци
 • Управление чрез гласов асистент
 • Изучава къщата, прави карти и се адаптира
Недостатъци
 • Висока цена

Робот прахосмукачка Roborock S6 MaxV

Roborock S6 MaxV

Ако сте решили да оборудвате дома си с нова прахосмукачка робот, този модел е един утвърдил се и доказал своите качества домашен помощник. Това е една от най-мощните прахосмукачки робот на компанията, със сила на  засмукване от 2500 Pa.  

Roborock S6 MaxV може да се похвали с усъвършенствана функция за избягване на препятствия, наречена ReactiveAI, предназначена да предотврати засядането му в неща, често срещана болезнена точка за прахосмукачките роботи. Той използва две HD камери с обработка на изображения с изкуствен интелект в устройството, така открива препятствия и оценява оценява техния размер и местоположение, и автоматично да се движи около тях. Камерите работят заедно, като по този начин  заснемат детайлни изображения с максимална скорост от 30 кадъра в секунда.

Високопрецизната навигация LiDAR позволява ефективно планиране на маршрута, независимо дали е светло или тъмно, създавайки прецизни модели на вашия дом, докато роботът почиства.

Оборудвана с модернизиран дизайн на въздушния поток HyperForce, който генерира по-дълбоко почистване от 2500Pa и е особено полезна за подове с мокет. 

Прахосмукачката робот Roborock S6 MaxV се предлага с миещ се HEPA филтър, кошче за прах – 458 милилитра, 300 милилитров резервоар за вода, приставка за моп, кърпа за моп и подложка, която се прикрепя към докинг станцията за зареждане, за да предпази подовете ви от продължително излагане на влага.

Roborock S6 MaxV притежава батерия от 5200 mAh, която позволява до три часа непрекъснато почистване в тих режим без прикачена система за моп. Когато почиства по-големи пространства, прахосмукачката робот се връща при докинг станцията, презарежда батерията си и ще продължи да почиства от мястото, където е била.

Този робот в никакъв случай не е най-скъпата прахосмукачка робот на пазара, но не е и най-евтината, но екстрите, които предлага са достатъчно много.

Предимства
 • Избягване на препятствия
 • Прецизна навигация
 • Управление чрез гласов асистент
 • Изучава къщата, прави карти и се адаптира
 • Автоматично презареждане
 • Управление чрез приложение от смартфон
 • Миещ се HEPA филтър
Недостатъци
 • Не може да чисти черен под

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential е прахосмукачка робот от бюджетния ценови клас, но с нищо не отстъпва при чистенето от по-скъпите роботи. Отличава се с хубав дизайн, има силно засмукване, навигира целенасочено, представя добре на твърди подове и килими.

 Едно от най-добрите неща за този модел е силното му засмукване, той осигурява 2200 Pa в максимален режим, което е повече от многото прахосмукачки роботи. С едно зареждане на батерията спокойно чисти около 70 минути и то при максимална мощност,  а когато се изтощи сам отива до докинг станцията, зарежда се и продължава да почиства.

Предимства
 • Ниска цена
 • Автоматично презареждане
 • Управление чрез приложение от смартфон
 • Миещ се HEPA филтър
 • Ниско ниво на шум
Недостатъци
 • Не притежава камера
 • Не изработва карта на помещението
 • Не може да чисти черен под

Bestreviews
Logo