Най-Добри Телефони Huawei 2024

Искате да се информирате кои са най-добрите телефони Huawei?

Въпреки санкциите Huawei все още е жива и произвежда фантастични смартфони, въпреки че някои от тях са предназначени само за напреднали потребители.

Преди няколко години Huawei беше най-добре позиционираният китайски производител в борбата за пазара на мобилни телефони, който винаги е бил доминиран от Apple и Samsung.

В днешно време Huawei продължава да оцелява и да пуска на пазара фантастични устройства, но без услугите на Google или най-новите процесори или модеми с 5G. Въпреки това напредналите потребители, които не зависят от услугите на Google или знаят как да ги инсталират сами, ще открият в Huawei иновативна марка, която предлага отличен дизайн и камери.

За да ви помогнем да откриете най-подходящия за вас телефон Huawei, прекарахме десетки часове в проучване на различни модели, четене на спецификации и мнения на доволни клиенти. Резултатът е нашият списък с 10-те най-добри телефони Huawei, отбелязани в таблицата по-долу.

най-добри телефони huawei

Най-добри телефони Huawei 2024

Какво означава търговската забрана на САЩ за смартфоните на Huawei?

От май 2019 г. на Huawei е забранено да прави бизнес с всички организации, работещи в САЩ, което означава, че трябва да промени начина си на работа – включително начина, по който произвежда смартфони. Тъй като Google е американска компания, това означаваше, че много основни функции, включително Gmail, YouTube и, което е от решаващо значение, магазинът Google Play, вече не бяха достъпни за Huawei в новите продукти.

За щастие на Huawei, самият софтуер Android – макар и силно свързан и спонсориран от Google – е с отворен код, което означава, че всеки човек или компания може да прави с него каквото си поиска. Това означава, че Huawei може да продължи да го използва в своите смартфони, макар и без основните функции на Google.

Всичко това означава, че от май 2019 г. насам всеки телефон, пуснат от Huawei, е без услуги и продукти, собственост на Google, в своите устройства. Вместо магазина на Google Play новите телефони на Huawei разполагат с постоянно растящата Huawei AppGallery, както и с алтернативни приложения, които играят сходна роля с версиите на Google. Освен това Huawei вече е създала своя собствена операционна система, която да замени Android в смартфоните ѝ: Harmony OS. Тъй като този софтуер е в голяма степен базиран на Android, като цяло преживяването е доста сходно.

Какво да правя, ако искам приложения на Google в смартфона си?

За мнозина животът без Google е малко непрактичен, ако всичките ви имейли, файлове и дати от календара са синхронизирани с услугите на корпорацията, така че отказът от пълноценното използване на Android просто не е опция.

Но за тези, на които им липсва старият Huawei, има добри новини. Всички телефони Huawei, които първоначално са били доставени с Google Play Services – тези, които са пуснати преди края на 2019 г. – все още могат да получат достъп до приложенията, услугите и актуализациите на сигурността на Google. Така че все още можете да се сдобиете с качествен телефон Huawei, който използва любимите ви приложения, като например флагмана P30 Pro 2019, и по всяка вероятност за много по-малко пари, отколкото се продаваше първоначално.

Какво да вземете предвид, при покупка на телефон Huawei

Както при всяко търсене на смартфон, има няколко основни предпочитания, които трябва да определите, преди да направите своя избор. Не ограничавайте съображенията си до основните хардуерни спецификации. Обмислете всички възможности за персонализация, налични в различните модели телефони Huawei, за да определите кой от тях е най-подходящ за вас. Вземете под внимание следните фактори, когато пазарувате новия си телефон Huawei.

Размер на екрана

Екраните на повечето телефони на Huawei са между пет и шест инча, макар че някои са по-големи от този размер. Размерът на екрана на телефона е чисто лично предпочитание, което повечето хора вече са решили, преди да закупят нов телефон. Голяма част от вашето решение ще бъде свързана с начина, по който избирате да използвате приложенията в ежедневието си.

Камера

Повечето хора използват смартфона си за правене на снимки толкова често, колкото и за провеждане на разговори. За щастие, телефоните Huawei имат едни от най-добрите камери на пазара. С до 16 мегапиксела и 2 мегапиксела на предната камера, няма да останете разочаровани от качеството на снимките си с Huawei. Използването на режима Pro photo или video ще ви даде по-голям контрол от всякога върху снимките и видеоклиповете ви.

Съхранение

Независимо дали съхранявате много видеоклипове и снимки в телефона си, или го използвате предимно за комуникация, трябва да сте сигурни, че избраният от вас телефон може да се справи с всички нужди за съхранение. Телефоните на Huawei разширяват капацитета за съхранение с почти всеки пуснат на пазара модел. Повечето от настоящите модели на Huawei имат между три и шест гигабайта вътрешна памет. Много от тях имат възможност за разширяване на капацитета с (невключени в комплекта) допълнителни карти с памет до 32, 64 или 128 гигабайта.

Функции на телефоните Huawei

  • Камера с два обектива: Въпреки че тази функция става все по-разпространена в смартфоните, тя все още не е индустриален стандарт. Ако искате да имате възможност да правите снимки с портретна функция, непременно намерете смартфон на Huawei с тази функция.
  • Alexa: Някои модели на Huawei вече предлагат пълна интеграция с Alexa, така че можете да имате каквото искате, когато и където искате.
  • Професионални режими за снимки и видео: Ако искате да имате пълен контрол върху създаването и редактирането на снимки и видеоклипове, режимът Pro на Huawei е идеален за вас. Можете да контролирате експозицията, композицията, наситеността на цветовете и редица други аспекти на всяка снимка и видеоклип, които правите.
  • Двойна SIM карта: Наличието на два слота за SIM карти позволява на телефона да се свързва с различни безжични мрежи, което прави използването на телефона в международен план по-удобно. Huawei продължава да разширява гамата си от телефони, които предлагат тази функция.
  • Интелигентна батерия: Новата технология за интелигентна батерия на Huawei използва батерията на телефона по най-ефективния начин, като пести енергия за най-важните задачи.

Често задавани въпроси

Има ли моят телефон Huawei 5G?

Странно е, че голяма част от най-новите телефони на Huawei не поддържат 5G, всъщност най-новият P50 Pro няма поддръжка на 5G, но P40 Pro го прави. Това със сигурност е необичайно за смартфон, пуснат на пазара през 2022 г., но се радваме, че Huawei работи за отстраняването на проблема.

Използват ли телефоните на Huawei операционна система Android?

Huawei използваше Android, но през 2021 г. премина към HarmonyOS, за която се твърди, че е много по-ефективна и мощна.

Могат ли телефоните на Huawei да използват Google Play?

За съжаление Google забрани на Huawei да има каквито и да било приложения, базирани на Google, поради забраната на Доналд Тръмп за Huawei през 2020 г., вместо това потребителите на Huawei имат достъп до Huawei AppGallery.

Валери Маринов
Валери Маринов

Валери Маринов е страстен почитател на новите технологии и с постоянен стремеж към изследването на постоянно развиващия се свят на иновациите. С богатия си опит в изготвянето на съдържателни статии и изчерпателни ревюта на продукти, той се отличава с комбинация от експертни познания и отдаденост. Благодарение на неутолимото любопитство към новите технологии и стремеж към съвършенство, Валери се стреми да предоставя съдържание, което не само информира, но и вдъхновява. Изчерпателните му статии и ревюта предоставят на читателите ценна информация за най-новите постижения в областта на технологиите. С богат опит като създател на съдържание и анализатор на тенденциите в света на новите технологии, той се е утвърдил като авторитетен глас в технологичната общност. Неговият ангажимент за прозрачност и почтеност гарантира, че читателите могат да разчитат на неговите ревюта за безпристрастна и надеждна информация.

Bestreviews
Logo