Най-Добри Телевизори 65 Инча 2024

Разполагате с достатъчно пространство в дневната и си търсите телевизор 65 инча?

Най-добрите 65-инчови телевизори съчетават интелигентни функции и страхотна картина с внушителен размер.

Независимо дали обичате да гледате филми или играете най-новите игри, най-добрите 65-инчови телевизори ще ви предложат невероятно изживяване с големия си размер на екрана и ще се насладите картина с перфектно качество.

За да ви помогнем да изберете подходящия телевизор 65 инча, прекарахме часове в проучване на различни модели телевизори, четене на технически характеристики и мнения на клиенти. Резултатът е нашият списък с 10-те най-добри телевизори 65 инча, които са отбелязани в таблицата по-долу.

най-добрите телевизори 65 инча

Най-добрите телевизори 65 инча 2024

Най-важните характеристики на 65-инчовия телевизор

Размер на екрана

Размерът на екрана на телевизора се измерва по диагонал. Екраните на телевизорите се предлагат в различни размери, например 40, 55 и 65 инча. Като цяло всеки от най-добрите 65-инчови телевизори в нашия списък би бил добър избор за вашия дом.

Технология на дисплея

Технологията OLED може да предложи най-дълбоките черни и най-ярките бели цветове, тъй като използва слой от органични светодиоди, които се управляват пиксел по пиксел. В момента OLED телевизорите не са широко разпространени на пазара, до голяма степен поради високия им ценови диапазон, дължащ се на перфектните нива на черното. Също така не е ясно дали OLED моделите ще страдат от прегаряне в дългосрочен план. LED-LCD е най-разпространеният вид технология за дисплеи, при която светодиодите осветяват LCD екрана отзад, което позволява по-голям контраст между черното и бялото.

LCD дисплеите без LED осветление са по-стара технология. Възможно е да откриете някои LCD телевизори, които съдържат светодиоди само в краищата на екрана, което ги прави малко по-неефективни от гледна точка на качеството на картината в сравнение с LED-LCD моделите с пълен набор от светодиоди по целия екран.

Резолюция

Когато купувате 65-инчови телевизори, можете да очаквате, че по-голямата част от тях ще предлагат 4K резолюция. UHD резолюцията е 3840×2160 пиксела. Някои HD телевизори в 65-инчовия диапазон ще предлагат Full HD резолюция от 1920×1080 пиксела.

По-голямата част от програмите в момента са с пълна HD резолюция, въпреки че някои 4K телевизори могат да увеличат мащаба на програмите, за да използват цялата 4K резолюция. През следващите няколко години обаче може да се очаква все повече програми да преминат към 4K, така че закупуването на 4K телевизор сега ще му осигури известна дълготрайност.

Скорост на опресняване

Честотата на опресняване на екрана се измерва в херцове или Hz. Измерването на честотата на опресняване показва колко пъти в секунда се пресъздава или прерисува изображението на екрана. Най-често срещаните честоти на опресняване са 60 Hz, 120 Hz или 240 Hz. Ако на екрана има бързо движещи се обекти, като например при спортни програми или игри, ще искате поне 120Hz за честота на опресняване. Всичко, което е по-малко от 120Hz, може да доведе до размазване на изображенията при движението на обектите по екрана. Ако производителят на телевизора посочва ефективна честота на опресняване, това обикновено означава, че действителната честота на опресняване е наполовина на посочената ефективна честота на опресняване.

Дизайн на екрана

Технологията за HDTV, включително светодиодните (LED-LCD), OLED и LCD технологиите, разгледани по-горе, позволява на екраните да имат плосък дизайн. Въпреки това някои дизайнери на телевизори са избрали да създават леко извити екрани за своите големи телевизори. Извивката е създадена, за да имитира усещането за потапяне, което може да имате при извит филмов екран или екран на IMAX. Но за да се доближите наистина до това завладяващо усещане, извивката е по-ефективна при изключително голям екран, отколкото при по-малък екран.

Функции на Smart TV

Почти всички съвременни телевизори се считат за смарт телевизори, тъй като почти всички имат вградена Wi-Fi технология за използване на интернет стрийминг услуги. Някои от опциите от типа Smart TV и услугите, които се предлагат с отделните телевизори, обаче се различават.

Портове

Най-често срещаният тип порт на 65-инчов телевизор е HDMI портът, който ви позволява да свържете други устройства, които могат да използват високоскоростен трансфер на данни, за да съответстват на дисплея с висока разделителна способност. В големия си телевизор ще искате да имате няколко HDMI порта, което ще ви позволи да добавяте устройства като Blu-ray плейъри или конзоли за игри. Някои телевизори предлагат и USB, цифрови аудиопортове и други портове.

Грешки, които трябва да избягвате

  • Внимавайте за трикове

Производителите на телевизори обичат да изтъкват т.нар. патентовани технологии, въпреки че повечето от тях са по-скоро маркетингов жаргон, отколкото наистина новаторска технология. Ако видите странна терминология, свързана с даден телевизор, направете проучване, за да я разберете напълно. Не се подвеждайте по това, че производителят изтъква дадено устройство като Smart TV, тъй като почти всеки 65-инчов телевизор ще има вграден Wi-Fi за стрийминг. Освен това такива неща като извитите дисплеи са по-скоро трик, отколкото полезна дизайнерска характеристика, така че избягвайте да харчите допълнителни пари, за да получите такива функции.

  • Харчене за допълнителни функции, които не са ви необходими

Тъй като 4K революцията е все още в начален стадий, се наблюдава голямо разминаване между функциите, които производителите на телевизори искат да добавят, и това, което доставчиците на съдържание могат да поддържат. Да, 3D е готино, но в момента почти няма 3D 4K съдържание. 240Hz може да звучи страхотно на пръв поглед, но след това осъзнавате, че това не е много по-различно от това, което бихте видели на 120Hz. Производителите на 4k UHD HDR комплекти залагат на невежеството на потребителите, за да им продават функции, които ще останат безполезни поне през следващите шест месеца, така че не забравяйте да добавяте само това, което знаете, че ще можете да използвате. Например големите зрителни ъгли може да не са важни, ако живеете сами и седите точно пред телевизора.Не купувайте екстри, които няма да използвате. Функцията Dolby’s Vision може да не е за вас, ако повече играете, отколкото гледате филми.

  • Пестене на пари от портове

Разгледайте таблицата с най-добрите 65-инчови телевизори по-горе и ще видите, че всички устройства имат множество портове. Не се изкушавайте от устройство, което се опитва да ви спести малко пари, като предлага по-малко портове. Не е нужно много време, за да заемете два или три HDMI порта, особено ако свързвате озвучителна система или система за игри.

Често задавани въпроси

Какъв размер на телевизора е добър за всекидневна?

Подходящият размер на телевизора зависи от всекидневната, тъй като това се отразява на разстоянието и зрителния ъгъл. Въпреки това за много собственици на жилища 55-65 инча е достатъчно голям размер за оптимално зрително изживяване.

Колко трябва да платя за 65-инчов телевизор?

Тъй като телевизорите от следващо поколение са по-достъпни от всякога, би трябвало да можете да намерите 65-инчов модел, който да отговаря на нуждите ви за между 1500-3000 лева. Може да платите малко повече за първокласен QLED или OLED телевизор.

Кои са най-добрите марки телевизори?

Както вероятно се досещате, SAMSUNG, Sony, LG и TCL са сред любимите ни марки телевизори.

Валери Маринов
Валери Маринов

Валери Маринов е страстен почитател на новите технологии и с постоянен стремеж към изследването на постоянно развиващия се свят на иновациите. С богатия си опит в изготвянето на съдържателни статии и изчерпателни ревюта на продукти, той се отличава с комбинация от експертни познания и отдаденост. Благодарение на неутолимото любопитство към новите технологии и стремеж към съвършенство, Валери се стреми да предоставя съдържание, което не само информира, но и вдъхновява. Изчерпателните му статии и ревюта предоставят на читателите ценна информация за най-новите постижения в областта на технологиите. С богат опит като създател на съдържание и анализатор на тенденциите в света на новите технологии, той се е утвърдил като авторитетен глас в технологичната общност. Неговият ангажимент за прозрачност и почтеност гарантира, че читателите могат да разчитат на неговите ревюта за безпристрастна и надеждна информация.

Bestreviews
Logo