Най-Добри Смарт Телевизори 2023

Въвеждането на смарт телевизорите промени гледането на телевизия.

Смарт телевизорите притежават много функции, подобно на смартфоните, но са по-големи и по-добри.

Телевизорите, оборудвани със смарт функции, осигуряват достъп до различни приложения, характерни за смартфоните и таблетите.

В тази статия, ние от BestReviews направихме проучване и подбрахме най-добрите смарт телевизори с най-положителни отзиви от реални клиенти, за да Ви улесним в избора.

най-добри смарт телевизори

Най-добри смарт телевизори 2023

Наръчник за покупка: Как да изберете най-добрия смарт телевизор

Когато iPhone за първи път запозна света с приложенията, никой не можеше да предвиди, че скоро те ще завладеят почти всички екрани, но сега те са навсякъде, дори и на телевизорите.

Телевизорите с приложения, наричани още „смарт телевизори„, могат да се свързват с интернет и да взаимодействат с други устройства, поддържащи интернет.

Те предоставят всичко – от любимите ви предавания, които заслужават да бъдат гледани, до най-пристрастяващите игри.

Всъщност сега, когато купувате смарт телевизор, не купувате просто екран, а платформа за забавление. Затова е разбираемо, че искате да научите повече за подробностите: какъв тип да вземете, колко да очаквате да платите и как да се възползвате максимално от инвестицията си.

Ползите от смарт телевизорите

Удобен потребителски интерфейс

Това е много важна функция за определяне на коефициента на ефективност на смарт телевизора. Невъзможността за бързо превключване между приложенията намалява удоволствието на потребителя от работата с телевизора. Ето защо разработчиците на смарт телевизори се фокусират върху това потребителският интерфейс да бъде интерактивен и бърз, за да се насърчи безпроблемното гледане.

Стрийминг на видеоклипове

Много от Smart телевизорите днес са снабдени с вградени приложения като Amazon Prime, Netflix или YouTube и всичко, което трябва да направите, е да се абонирате. Повечето дистанционни управления на смарт телевизорите в наши дни имат и бутон „Netflix“, за да превключите от телевизора към приложението незабавно.

Медийни приложения

Смарт телевизорът съдържа мултимедийна функция, която показва цифровото съдържание от другите ви устройства и ви позволява да преминете на следващо ниво на гледане. Представете си, че гледате снимки от последната си ваканция на голям екран или гледате любимата си хореография на телевизионен екран.

Механизъм за препоръчване

Това е една от най-търсените от разработчиците функции. Тази иновация позволява на вашия смарт телевизор да ви препоръчва програми, които биха могли да отговарят на вашия вкус, точно както Netflix. Алгоритъмът категоризира често гледаните от вас предавания и на тази основа предлага подобни програми.

Какво трябва да вземете предвид, преди да купите смарт телевизор

Бюджет

Смарт телевизорите са дългосрочна инвестиция и трябва да се избират внимателно. Ако погледнете пазара, ще откриете, че те се предлагат в различни ценови диапазони, като тези с повече функции респективно са в по-високия сегмент.

Размер на екрана

Размерът на екрана зависи от много фактори, като например мястото, където искате да го поставите, размера на стаята ви и т.н. Тези телевизори се предлагат в 32 инча, 50 инча, 65 инча и т.н. Изберете размера, който е подходящ за вашия дом.

Съвместимост

Съществуват много Smart телевизори, които поддържат само ограничени функции и са съвместими с много ограничен брой устройства. Също така много смарт телевизори имат и широк набор от възможности за съвместимост и синхронизация. Разбирането на съвместимостта и на вашите нужди е важно, преди да закупите смарт телевизор.

Механизъм за свързване

Смарт телевизорът трябва да има минимални възможности за свързване, като HDMI, Bluetooth и дори слотове за USB. Изборът на телевизор, който предлага многофункционални възможности за свързване, е от изключително значение.

Резолюция на екрана

Трябва да решите дали искате висока разделителна способност (с резолюция 1920 x 1080, често наричана 1080p, Full HD или FHD), или свръхвисока разделителна способност (с резолюция 3840 x 2160, по-известна като 4K).

Екраните с по-висока резолюция създават по-детайлни изображения, така че ако искате най-доброто качество на картината, което можете да получите, изберете 4K телевизор, известен също като UHD телевизор. Ако просто искате добро качество на картината и не е необходимо тя да бъде изключително детайлна, HDTV телевизор с резолюция 1080p ще ви послужи чудесно.

HDR (Висок динамичен обхват)

HDR или високият динамичен обхват определя яркостта и точността на цветовете. HDR10+ и Dolby Vision са най-новите технологии и обикновено се съчетават с 4K резолюция, за да осигурят цветно и детайлно съдържание. Тя позволява по-дълбоки черни цветове и по-голям контраст, както и по-ярки бели цветове. Подобно на 4K резолюцията, за да се насладите на това, ще ви е необходимо HDR-съвместимо съдържание.

Технология на дисплей

Съществуват няколко конкурентни екранни технологии, но основните са OLED и LED.

OLED екранът е значително по-добър от LED екрана, тъй като всеки пиксел се осветява индивидуално, което води до по-ярко изображение. Продуктите с тези екрани обаче са и около три пъти по-скъпи от продуктите с други екрани. Нищо не е по-добро от OLED. Вече има всякакви имена, които ги карат да звучат еднакво: QLED, XLED, ULED и т.н., които могат да изглеждат доста добре, но нито един от тях не превъзхожда OLED.

LED телевизорите предлагат широк спектър от възможности, включително бюджетни телевизори, както и модели с по-високо качество. Някои компании могат да предлагат свой собствен тип LED телевизор, изработен по собствена технология. LCD телевизорът е остаряла версия на LED телевизора, но използва същата технология.

Заключение

Смарт телевизорите са дългосрочни инвестиции и често са свързани с големи очаквания. Разгледайте нашия раздел с препоръчани продукти по-горе, който съдържа продукти, препоръчани заради тяхната ефективност, характеристики и издръжливост.

Bestreviews
Logo