Най-Добри Евтини Телевизори 2024

Ако разполагате с по-малък бюджет и търсите да закупите евтин телевизор за вашето домакинство, може би сте попаднали на точното място.

Има много евтини телевизори, но ако искате да откриете най-добрите и изгодни модели, то това е списъкът, който трябва да разгледате.

Ние от BestReviews прекарахме десетки часове в проучване на различни модели евтини телевизори, четене на технически характеристики и мнения на клиенти. Резултатът е нашият списък с 10-те най-добри бюджетни телевизори, които са отбелязани в таблицата по-долу.

най-добри евтини телевизори

Най-добри евтини телевизори 2024

Наръчник за покупка на най-добрия евтин телевизор

Намирането на информация за евтини телевизори може да се окаже предизвикателство в днешно време.

Най-добрите производители са се съсредоточили върху по-големите си и скъпи продукти. Но и евтините телевизори определено имат своето място на този пазар.

Обикновено телевизорите на изгодни цени са по-малки и имат по-малко функции в сравнение с по-скъпите продукти от тази категория. Но не всеки може да си позволи или се нуждае от по-скъпите модели телевизори.

Дори и като основен, един евтин телевизор може да бъде повече от подходящ за вашите нужди и бюджет.

Как да купите най-добрия евтин телевизор

Какъв размер телевизор искате?

Когато купувате телевизор на ниска цена, вероятно ще се насочите към такъв с по-малък диагонал на екрана, но можете да намерите някои марки телевизори с диагонал 50 или 55 инча на цена по-ниска от 900 лева, която цена е сравнително изгодна за такъв уред.

За да виждате ясно изображението без да напрягате очите си е важно да се съобразите с помещението, в което ще го сложите. Оптималните разстояния за гледане варират в широки граници. Някои препоръки се основават на височината на екрана, а други – на ширината. Може да се наложи да експериментирате малко, но ако разполагате с по-малка стая, ще ви е необходим по-малък телевизор.

4K спрямо HDTV

4K телевизорите са с най-разпространената резолюция на пазара в момента. Максималната разделителна способност на 4K е 3840 x 2160 и е равна на тази на Ultra HD телевизорите. Телевизорът с висока резолюция има максимална разделителна способност 1920 x 1080. Някои много евтини HD телевизори могат да имат максимална разделителна способност 1280 x 720.

Повече пиксели означават по-остра картина. 4K телевизорът има около четири пъти повече пиксели от HD телевизора с резолюция 1080p, което води до много рязко изображение. Дори ако гледате HD програми, много 4K телевизори могат да увеличат резолюцията, за да се възползват напълно от предимствата на 4K екрана.

Какви характеристики трябва да търся в евтин телевизор

HDMI портове

Свързването на кабелни кутии и игрови конзоли към телевизор почти винаги изисква HDMI кабели. Евтините телевизори могат да имат само един или два HDMI порта, а не три или четири, както е при по-скъпите телевизори. Ако искате да свържете няколко устройства към евтин телевизор, уверете се, че избраният от вас модел има достатъчно HDMI портове, за да отговори на нуждите ви.

HDR

Високият динамичен обхват (HDR) е технология, която значително подобрява визуалното качество на екрана. Тъй като това е по-нова технология, е възможно да не откриете HDR в евтините телевизори. Ако искате телевизор с тази технология, ще е необходимо да платите малко повече.

Смарт функции

Интерфейсът на смарт телевизора е такъв, който опростява процеса на свързване към интернет за стрийминг на видео, филми и телевизионни предавания. Почти всички телевизори, дори и евтините, имат вградена смарт технология.

Какви са цените на евтините телевизори

Всеки има собствено определение за това какво е „евтин“ телевизор. Обикновено най-евтините телевизори са малки HD технология и са в ценовия диапазон от 200 до 400 лева.

Телевизорите в средния ценови клас струват от 400 до 600 лева. Бихте могли да намерите и малки 4K телевизори в този ценови диапазон, но те вероятно ще са от по-малко известни производители.

Съвети

  • Проверете контрастното съотношение. Ако обичате да гледате филми, намерете евтин телевизор с голямо контрастно съотношение, за да подобрите качеството на картината.
  • Проверете честотата на опресняване. Производителите на телевизори измерват честотата на опресняване в херцове (Hz). Честота на опресняване от поне 120 Hz е подходяща за игри, спорт или всякакъв вид програми, които включват бързо движещи се обекти.
  • Проверете възможностите за стрийминг. Всеки смарт телевизор може да се свърже с интернет, за да получи достъп до стрийминг програми. Почти всички телевизори на днешния пазар, дори евтините, имат смарт възможности.
  • Проверете звука. Евтините телевизори имат по-ниско от оптималното качество на звука, така че може да искате да платите допълнително за саундбар. Въпреки това първо тествайте качеството на звука на телевизора в продължение на няколко дни. Може да откриете, че то е подходящо за вашите нужди, особено ако стаята е малка.

Често задавани въпроси

Как да избера най-добрия евтин телевизор?

Когато купувате евтин телевизор се съсредоточете върху функциите, които са от значение за вашите нужди. Ако се нуждаете от четири HDMI порта, но избраният от вас телевизор има само два, може би е добре да се насочите към друг модел, който отговаря на желанията ви.

Мога ли да спестя пари, като избягвам 4K телевизори?

Може да спестите малко, но по-голямата част от новите евтини телевизори предлагат 4K резолюция. Ако търсите наистина малък телевизор, може да намерите модел с HD разделителна способност и да спестите от 50 до 100 лева в сравнение с 4K телевизор със същия размер. Ако обаче 4K телевизорът се вмества в бюджета ви, той би бил по-добрият избор.

Струват ли си евтините телевизори?

Абсолютно! Тези телевизори предлагат добро качество и дълготрайност.

Колко трябва да похарча за телевизор?

Изборът на сумата, която да похарчите за телевизор, зависи от бюджета ви. Най-добрият съвет е да определите ценовия диапазон на покупката си и след това да се опитате да намерите най-добрия телевизор, който се вмества в този бюджет. Ако не можете да намерите такъв, който има желаните от вас функции точно сега, можете да спестите още няколко месеца, вместо да се задоволявате с модел, който не отговаря на нуждите ви.

Валери Маринов
Валери Маринов

Валери Маринов е страстен почитател на новите технологии и с постоянен стремеж към изследването на постоянно развиващия се свят на иновациите. С богатия си опит в изготвянето на съдържателни статии и изчерпателни ревюта на продукти, той се отличава с комбинация от експертни познания и отдаденост. Благодарение на неутолимото любопитство към новите технологии и стремеж към съвършенство, Валери се стреми да предоставя съдържание, което не само информира, но и вдъхновява. Изчерпателните му статии и ревюта предоставят на читателите ценна информация за най-новите постижения в областта на технологиите. С богат опит като създател на съдържание и анализатор на тенденциите в света на новите технологии, той се е утвърдил като авторитетен глас в технологичната общност. Неговият ангажимент за прозрачност и почтеност гарантира, че читателите могат да разчитат на неговите ревюта за безпристрастна и надеждна информация.

Bestreviews
Logo