Най-Добри TCL Телевизори 2024

Търсите TCL телевизор?

Компанията TCL си е изградила добра репутация, като производител на телевизори от ниския ценови сегмент, снабдени със смарт функции за стрийминг.

TCL телевизорите обикновено са много по-евтини в сравнение с тези, предлагани от Samsung, Sony и LG, така че не е чудно, че хората се насочват към тяхната покупка.

За да ви помогнем да изберете подходящия TCL телевизор, прекарахме часове в проучване на различните модели, техническите им характеристики и мнения на клиенти. Резултатът е нашият списък с 10-те най-добри TCL телевизори, които са отбелязани в таблицата по-долу.

TCL телевизори

Най-добри TCL телевизори 2024

Наръчник за покупка на най-добрия TCL телевизор

Не липсват телевизори за любителите на домашното кино. Спортни предавания на живо, хитови филми и нови сериали – на всичко това можете да се наслаждавате във вашата всекидневна.

С развитието на технологиите е по-лесно от всякога да намерите телевизор, който да отговаря на вашите нужди и бюджет. TCL от години предлага отлични телевизори на добри цени.

Популярността на компанията нарасна през последното десетилетие с появата на Roku. Заедно с Hisense, тя беше една от първите компании, които пуснаха на пазара телевизори Roku. Тази платформа позволява на собствениците да използват с лекота популярни приложения и стрийминг услуги.

Въпреки, че все още предлага основно Roku, продуктовата линия се е разширила. Има нови интерфейси и технологии, които улесняват ползването на любимото ви съдържание.

Прочетете нашето ръководство за пазаруване, за да видите какво отличава тези телевизори от останалите.

Какво да вземете предвид при покупка на TCL телевизор

Как работят телевизорите Roku и Android

Тези телевизори използват Roku или Android като смарт платформа.

Roku TV има прост интерфейс. Той често се актуализира, така че са налични нови услуги и приложения. Акаунтът в Roku е безплатен. Базата данни с услуги включва популярни приложения като Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Hulu и Apple TV.

Android TV също е популярен. Няколко варианта на TCL го предлагат. Той комуникира с редица устройства, като таблети и смартфони. Подобно на Roku, той предлага богат каталог от приложения и услуги. Този каталог се актуализира редовно. Тъй като е продукт на Google, е налично гласово управление чрез Google Assistant.

Някои потребители смятат, че интерфейсът е по-сложен, отколкото е необходимо. Също така не могат да бъдат избегнати рекламите и спонсорираното съдържание.

Размер на екрана

Можете да си купите телевизор с размер от 32 инча до 75 инча. Размерът на екрана се измерва от единия до другия диагонал.

Повечето домове се справят добре с 55-инчов или 65-инчов телевизор. Ако искате телевизор за спалня, изберете нещо по-малко. За голяма всекидневна най-добре би бил 75-инчов модел.

Технология на дисплея

LED телевизорите осветяват екрана отзад. Това е най-разпространеният тип дисплей.

Сред възможностите ви са Quantum LED или QLED телевизори. Те бяха пуснати в продажба за първи път от Samsung. Сега някои бюджетни марки също ги предлагат.

QLED използва малки квантови точки за усилване на цветовете и яркостта. Той е подложен на известно наблюдение, защото много хора смятат, че е колкото маркетингов термин, толкова и нова технология.

Телевизорите с мини-LED са подобен вариант. Това също е вид светодиодна технология за задно осветяване. Те представляват по-малки светодиоди в телевизора, които позволяват по-детайлно качество на картината.

Резолюция и HDR

Повечето телевизори предлагат 4K резолюция. Тя бързо се превърна в индустриален стандарт. Разделителната способност 4K, известна още като Ultra High Definition или UHD, включва 3840 x 2160 пиксела. Това е четири пъти повече, отколкото има HD телевизорът с резолюция 1080p.

4K телевизорите се съчетават с висок динамичен обхват или HDR. Докато разделителната способност се отнася до детайлите, HDR се занимава с яркостта. Той също така позволява на производителите на съдържание да решават колко ярко трябва да бъде дадено телевизионно предаване или филм. HDR 10 не е най-новата версия, но е популярна и достойна технология.

Други предложения включват Full HD или FHD телевизори, както и някои HD модели със 720p.

Гейминг

Повечето от тези телевизори са предназначени за геймъри, използващи PlayStation или Xbox. Телевизорите включват режим на игра, който намалява забавянето и подобрява визуалните ефекти.

За по-нови игри по-добре си купете 4K телевизор. Предлагаме да използвате HDMI кабела, който се доставя с конзолата, за високоскоростен трансфер.

За тези, които се състезават онлайн или играят най-новите игри, ще ви е необходима честота на опресняване от поне 90 Hz. Сериозните и често играещи трябва да търсят 120Hz.

Серии

Тези телевизори са разделени на четири серии. Всяка от тях има свои собствени характеристики, които помагат на купувачите да направят своя избор.

Серия 6: Новите телевизори от висок клас от серия 6 са едни от най-големите и най-мощните. Размерът им варира от 55 до 75 инча.

Разполагат с 4K HDR дисплеи и технология QLED. Освен това се отличават с качествен звук с Dolby Atmos. Има режим за игри, който намалява размазването на движението и забавянето за тези, които използват конзоли като PlayStation или Xbox.

Серия 5: Повечето потребители ще намерят качествена опция в Серия 5. Тази серия включва 4K HDR QLED телевизори с диагонал от 50 до 75 инча.

Макар, че серията 5 има стандартна технология за подсветка с пълен масив, тя не използва мини светодиоди. Има по-малко на брой зони за контрол на контраста. Нещо повече, дисплеят не притежава яркостта и цветовия диапазон на 6-ата серия. Някои хора обаче не забелязват разлика. Това зависи от съдържанието, което гледат.

Серия 4: Размерът на тези телевизори варира от 43 до 75 инча. Те използват Roku или Android като смарт платформа. Моделите от серията 4 на TCL са 4K с HDR. Те обаче може да се затруднят да избегнат размазване или забавяне при някои онлайн игри, спортни събития на живо и бързи действия.

Серия 3: Тези телевизори са чудесни, ако искате нещо просто и малко. Предлагат се 32-инчов и 40-инчов HD телевизор с платформа Roku Smart. Те са подходящи за общежития, спални и други малки пространства.

Задължителни аксесоари за TCL телевизори

Слушалки с кабел

Някои дистанционни управления включват функцията на Roku „лично слушане“. Включвате слушалки и „заглушавате“ телевизора си, като насочвате звука към ушите си. Това е хубаво за случаите, когато не искате да притеснявате другите или просто искате да имате най-добрия звук.

Външен хард диск

За да разгърнете напълно потенциала на телевизора си, вземете външен твърд диск и го заредете с любимото си съдържание. (Най-добре работят твърдите дискове и полупроводниковите устройства. Съхранението на данни на базата на флаш памет, като например флашка, може да бъде трудно за Roku.)

Приложение за смартфон Roku

Приложението на Roku представлява виртуално дистанционно управление. То е чудесно за случаите, когато изгубите дистанционното си управление или искате да използвате гласови команди.

Звуков панел

Въпреки че тези телевизори осигуряват прекрасни графики, звукът може да не съответства на визуалното представяне.

За по-добър звук ви препоръчваме саундбар. Той е направен, за да подобри аудио изживяването. Някои от тях включват вграден субуфер или отделно устройство за дълбок, разтърсващ бас.

Цени на TCL телевизори

Докато пазарувате, имайте предвид следните два ценови диапазона: от 300 до 1000 лева и от 1000 до 2000 лева.

300 до 1000 лева: В този диапазон очаквайте усъвършенстване на наследени технологии: 1080p телевизори с по-малки размери. Ако не разполагате с достатъчно място или просто не се нуждаете от по-нови технологии като 4K резолюция, телевизорът от нисък клас е добър избор.

1000 до 2000 лева: В този диапазон ще намерите най-добрите телевизори с функции, които биха стрували повече от други производители. Това включва 4K и HDR. Ако искате авангарден телевизор, който е по-достъпен от останалите, вземете един от тези първокласни телевизори.

Съвети

  • Настройки на картината. Повечето телевизори изглеждат прилично с настройките си по подразбиране, но те не блестят истински, докато не бъдат правилно настроени. Потърсете номера на модела на телевизора си в интернет за препоръчителни настройки. Използвайте предложенията от интернет като отправна точка. След това направете корекции в зависимост от предпочитанията си.
  • Свържете телевизора към Интернет диркетно. Кабелните интернет връзки са по-бързи и по-надеждни от WiFi. Повечето от тези телевизори имат вграден Ethernet порт. За 4K телевизори най-добрата скорост на лентата е между 15 и 25 Mbps.
  • Монтирайте телевизора си. За оптимално гледане монтирайте телевизора на стена. Това спестява място и поставя телевизора на подходяща височина, така че да се насладите най-добре на него.

Често задавани въпроси

Работи ли Google Chromecast или Apple TV с телевизори TCL?

Да, въпреки че повечето телевизори TCL използват смарт платформата Roku TV, можете да използвате стрийминг устройства Google Chromecast или Apple TV. Вместо да осъществявате достъп до интелигентната платформа чрез вградения в телевизора интерфейс Roku, ще се свържете към Chromecast или Apple TV с помощта на HDMI кабел. След това можете да получите достъп до устройството чрез контролите за вход на телевизора.

Трябва ли да си вземете телевизор TCL с Roku TV или Android TV?

Макар че по-голямата част от продуктите на TCL използват смарт платформата Roku TV, някои от по-новите модели започват да използват Android TV вместо нея. TCL Roku TV се счита за една от най-лесните за използване платформи за смарт телевизори, поради което е толкова популярна. Въпреки това Android TV започва да набира все по-голяма популярност. И двете опции са отличен избор. TCL Roku TV е най-добър за всеки, който иска опростен потребителски интерфейс, докато Android TV е по-добър за всеки, който харесва повече персонализация и специфични нишови приложения като Twitch за геймъри.

Кой телевизор е по-добър, Hisense или TCL?

И телевизорите TCL, и Hisense са отличен избор за всеки, който търси добро качество на картината на бюджетна цена. И двете компании предлагат стабилно качество на картината и множество функции за смарт телевизори. Телевизорите Hisense са склонни да бъдат по-ярки от алтернативите на TCL, но освен тази малка забележка, те са много сходни по отношение на производителността.

По-добър ли са телевизорите TCL от тези на Samsung?

Като цяло Samsung предлага по-добри телевизори от TCL. Това е така, защото TCL се фокусира върху предлагането на бюджетни варианти с по-ограничена функционалност в сравнение със Samsung. TCL започна да предлага модели от по-висок клас с QLED панели и 8K резолюция, за да се конкурира с по-популярни компании като Samsung, но компанията все още има да извърви дълъг път, преди да спечели по отношение на чистото качество на изображението и първокласната функционалност.

Валери Маринов
Валери Маринов

Валери Маринов е страстен почитател на новите технологии и с постоянен стремеж към изследването на постоянно развиващия се свят на иновациите. С богатия си опит в изготвянето на съдържателни статии и изчерпателни ревюта на продукти, той се отличава с комбинация от експертни познания и отдаденост. Благодарение на неутолимото любопитство към новите технологии и стремеж към съвършенство, Валери се стреми да предоставя съдържание, което не само информира, но и вдъхновява. Изчерпателните му статии и ревюта предоставят на читателите ценна информация за най-новите постижения в областта на технологиите. С богат опит като създател на съдържание и анализатор на тенденциите в света на новите технологии, той се е утвърдил като авторитетен глас в технологичната общност. Неговият ангажимент за прозрачност и почтеност гарантира, че читателите могат да разчитат на неговите ревюта за безпристрастна и надеждна информация.

Bestreviews
Logo