Най-Добри Телевизори 55 Инча 2024

Независимо дали вярвате или не, най-добрите 55-инчови телевизори днес стават все по-достъпни. Дори през последната година стана по-лесно да се сдобиете с най-добрия телевизор в дома си. С цени между 800 и 2500 лева, това е най-добрият момент за закупуване на ултра HD телевизор в този размер.

За да ви улесним при вземането на това решение, проучихме най-добрите телевизори в категорията с размер 55 инча, така че да знаете какво точно да купите и да получите най-голяма стойност на своята инвестиция.

По време на проучването специално разгледахме всички аспекти на качеството на картината, включително неща като точност на цветовете, цветова гама и равномерност на сивото. Също така разгледахме честотата на опресняване, ъглите на гледане и функционалността на смарт телевизора.

Ако сте на пазара за един от най-добрите 55-инчови телевизори, прочетете нататък. За още качествени продукти разгледайте нашето ръководство за най-добрите телевизори.

най-добри телевизори 55 инча

Най-добрите телевизори 55 инча 2024

Какво да търсите в най-добрия 55-инчов телевизор

  1. Увеличаване на мащаба: Тъй като в момента на пазара няма много програми в 4K, вашият 4K телевизор трябва да може да увеличава мащаба на HD програмите, за да се възползва от предимствата на 4K резолюцията на дисплея. Тази техника позволява на 4K телевизора да се доближи до програмите с 4K резолюция, като използва софтуер за наслагване на липсващите пиксели от HD програмите, които използват около 2 милиона пиксела, до 4K стандарта, който използва около 8 милиона пиксела. Увеличаването на мащаба не осигурява картина, която може да се сравни с качеството на чистото 4K програмиране, но получавате по-добра производителност от вашия 4K телевизор, ако той има възможност за увеличаване на мащаба, поне докато мрежите не започнат редовно да предоставят програми с 4K резолюция. Това е така, защото 4K спрямо 1080p има тенденция да има най-добра разделителна способност.
  2. Ъгъл на гледане: Ако използвате 55-инчовия си телевизор в голяма стая, трябва да сте сигурни, че избраният от вас екран може да се гледа ясно от различни ъгли. Различните телевизори имат различни възможности по отношение на ъгъла на гледане, така че обърнете внимание на това. При това положение ще искате да проверите други размери за най-добри ъгли, като например 46-инчов срещу 55-инчов телевизор и някои от най-високо оценените 43-инчови телевизори.
  3. Цена: Когато става въпрос за намиране на сладкото място на пазара между цена и размер на екрана, пазарът на 55-инчови 4K телевизори в момента е в центъра на вниманието, тъй като добрите устройствата започват да се продават на цени и под 2000 лева. Тъй като цените падат бързо, пазарувайте, за да намерите най-добрите 55-инчови телевизори.

Грешки, които трябва да избягвате

  1. Размазване при движение: Може да опитате да определите дали телевизорът може да страда от размазване при движение, като разгледате честотата на опресняване. По-високата честота на опресняване ще намали вероятността от размазване на движението, което може да доведе до проблеми с качеството на изображението при гледане на бързо движещи се предавания, например спорт. Търсете телевизор с минимална честота на опресняване 120 Hz, за да избегнете размазване на изображенията, движещи се по екрана. Това може да помогне и за ниско входно забавяне. Входното забавяне ще се прояви повече, когато играете игри. Някои телевизори имат променлива честота на опресняване, за да поддържат отличен външен вид. По-високата обработка на движенията и ниското време за реакция ще поддържат гладкото движение на изображението.
  2. Нива на черния цвят: Една от областите, в които можете да получите представа за качеството на изработката на даден 4K телевизор, са нивата на черния цвят. Екран, който има истински и дълбоки черни цветове, ще има по-добро качество на изображението от такъв, при който черните цветове са мътни, почти като тъмно сиво.
  3. Разчитане на функционалността на смарт телевизора: Не избирайте телевизор главно въз основа на възможностите или интерфейса му за Smart TV (въпреки че от години те стават все по-добри, като Fire TV от Amazon, WebOS и Roku). Производителите на телевизори непрекъснато актуализират интерфейсите си за Smart TV, което означава, че функция, която сега липсва в едно устройство, може да бъде налична след няколко месеца. Логично е да сте в крак с актуализациите и да получите абсолютно най-доброто от вашата смарт платформа.
  4. Проблеми с качеството на звука: Една от областите, в които повечето телевизори с голям екран имат проблеми, е лошото качество на звука от вградените високоговорители. Ако ще харчите пари за високото качество на изображението в най-добрите 55-инчови телевизори, може би ще искате да отделите средства и за саундбар или система от високоговорители, така че качеството на звука да съответства на качеството на изображението.
  5. 4K HDR и 4K UHD: 4K HDR при моделите телевизори означава висок динамичен обхват при HDR телевизорите и представлява начин за по-реалистично представяне на цветовете. Така че един HDR филм ще изглежда много по-реалистично. Ето защо хората обичат 4k HDR телевизорите за филми и видеоигри. Благодарение на това една HDR игра, играна на 4k HDR смарт телевизор, може да бъде много поглъщаща. Dolby Vision е форма на HDR технология, която може да се намери в много 4k HDR смарт телевизори. 4k UHD се отнася за Ultra HD и това просто означава, че телевизорът има по-висока разделителна способност от HDTV, което прави 4k UHD телевизора „Ultra HD“. Това са доста прости термини, след като разберете какво се има предвид под 4k Ultra HD. UHD телевизорът просто означава по-добро качество на картината. Поради тази причина UHD телевизорите често са по-скъпи. Когато обмисляте HDR, може да искате да помислите и за широка цветова гама.

Най-важните характеристики на 55-инчовия телевизор

Размер на екрана

Размерът на екрана на телевизора се измерва по диагонал, като производителите закръгляват нагоре. Повечето от най-добрите 55-инчови телевизори всъщност са с диагонал 54,6 инча … но според нас вероятно няма да забележите тези липсващи 0,4 инча.

Технология на дисплея

Макар че е трудно да се намери телевизор, предлагащ OLED 4k технология, това е една от най-новите дисплейни технологии на пазара, която предлага висока точност на цветовете и дълбоко черно. Те са много по-добри от LED телевизорите. Софтуерът в OLED 4k HDR устройството контролира всеки отделен пиксел в слоя от органични светодиоди, за да се постигне такова високо качество на изображението. OLED телевизорите обаче са с по-висока цена. Терминът „Локално затъмняване“ при LCD телевизорите означава, че се затъмнява подсветката зад частите на екрана, които се показват в черно, като по този начин черните цветове изглеждат по-дълбоки. Това е чудесно за съдържание с по-тъмни сцени. Разликата между максималната яркост и нивото на черното се нарича контрастно съотношение.

Освен OLED телевизорите, LED-LCD е най-разпространеният тип дисплейна технология на пазара в момента и всяка голяма марка телевизори предлага LED-LCD телевизори. При тази технология светодиод ще осветява екрана отзад, което позволява по-голям контраст между черното и бялото. Самият екран използва LCD технология. Един LCD модел с LED подсветка по целия екран ще предложи по-добро качество на изображението от този с LED подсветка само в краищата.

Резолюция

4K резолюцията е „следващото голямо нещо“ в технологията на дисплеите. Производителите на телевизори вече заливат пазара с 4K телевизори, които са надграждане над телевизорите с HD резолюция.


4K телевизорът, наричан още Ultra HD или UHD, предлага разделителна способност от 3840×2160 пиксела (общо около 8,3 милиона пиксела). Това е около четири пъти повече пиксели в сравнение с HD резолюцията от 1920×1080.

Увеличаване на HD програмирането до 4K

Въпреки че производителите на телевизори приемат резолюцията 4K, тези, които предоставят програми, все още излъчват предимно в HD резолюция. Поради тази причина повечето от най-добрите 55-инчови Ultra HD телевизори ще предоставят възможност за увеличаване на мащаба.

Действителна честота на опресняване

Производителите измерват честотата на опресняване на телевизионния екран в херцове или Hz, което показва колко пъти в секунда се прерисува изображението на екрана. Най-често срещаните честоти на опресняване са 60 Hz, 120 Hz или 240 Hz.


Честотата на опресняване може да бъде трудна за сравняване при различните марки, което е неприятно, тъй като всеки производител има свои собствени средства за измерване на честотата на опресняване, включително предоставяне на търговски наименования на честотата на опресняване. Обикновено, когато производителят споменава ефективно число на честотата на опресняване, то обикновено е двойно по-голямо от действителната честота на опресняване.

Smart TV

Повечето 55-инчови смарт телевизори имат вграден Wi-Fi, включително всички устройства от списъка по-горе. А фактът, че могат да приемат услуги за стрийминг чрез Wi-Fi или Ethernet мрежова връзка, ги прави Smart телевизори. Всеки производител на телевизори обаче предлага своя собствена марка интерфейс и услуги за Smart TV.


Smart телевизорите обикновено имат вградени приложения като Apple TV, Amazon Fire TV, Roku TV и други и разполагат с други начини за взаимодействие с умния дом.

Портове

HDMI портовете ще ви дадат възможност да свързвате аудиосистеми, хардуер за игри, устройства за стрийминг, Blu-ray плейъри или декодери към телевизора, затова търсете модел с много HDMI портове.

Често задавани въпроси

Достатъчно голям ли е 55-инчовият телевизор?

Това зависи от размера на стаята, разстоянието за сядане и личния ви вкус. За стандартна спалня или по-малка всекидневна е подходящ 55-инчов телевизор, но за по-големи помещения препоръчваме по-голям телевизор, например 65- или дори 75-инчов модел, ако можете да си го позволите. Ако седите по-близо до екрана, не се нуждаете от толкова голям телевизор за най-добро изживяване. За максимално театрално въздействие, според THX и SMPTE, трябва да сте на разстояние между 5,5 и 7 метра от 55-инчов екран, което е сравнително близо. Почти всеки 55-инчов телевизор е с 4K резолюция и ако имате зрение 20/20, можете да седите на разстояние около 4 фута и все още да не различавате отделните пиксели.

Колко широк е 55-инчовият телевизор?

Повечето 55-инчови телевизори са широки между 48 и 49 инча. Тъй като рамките на по-новите телевизионни екрани обикновено са доста тесни, ширината на 55-инчовите телевизори не варира много. Ако не планирате да монтирате телевизора на стена, обикновено искате мебелите, които го поддържат, да са широки поне колкото самия телевизор, а най-добре с няколко инча повече. За точните размери на конкретен 55-инчов телевизор се обърнете към уебсайта на производителя.

Колко тежи един 55-инчов телевизор?

55-инчов телевизор със стойка тежи между 25 и 50 килограма, но това тегло варира значително в зависимост от вида на телевизора. Премахването на стойката – която често се състои от чифт малки крачета под панела – ви позволява да монтирате телевизора на стената и леко намалява теглото му (стойките тежат между 1 и 8 килограма). Транспортното тегло (кутия, аксесоари и др.) на 55-инчовите телевизори варира от 35 до 63 килограма. За точното тегло на конкретен 55-инчов телевизор се обърнете към уебсайта на производителя.

Валери Маринов
Валери Маринов

Валери Маринов е страстен почитател на новите технологии и с постоянен стремеж към изследването на постоянно развиващия се свят на иновациите. С богатия си опит в изготвянето на съдържателни статии и изчерпателни ревюта на продукти, той се отличава с комбинация от експертни познания и отдаденост. Благодарение на неутолимото любопитство към новите технологии и стремеж към съвършенство, Валери се стреми да предоставя съдържание, което не само информира, но и вдъхновява. Изчерпателните му статии и ревюта предоставят на читателите ценна информация за най-новите постижения в областта на технологиите. С богат опит като създател на съдържание и анализатор на тенденциите в света на новите технологии, той се е утвърдил като авторитетен глас в технологичната общност. Неговият ангажимент за прозрачност и почтеност гарантира, че читателите могат да разчитат на неговите ревюта за безпристрастна и надеждна информация.

Bestreviews
Logo